Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Crema caramel, Montignac faza II

crema caramel Crema caramel, Montignac faza IIIngrediente:

  • 1 litru de lapte integral
  • 8 oua
  • 1 lamaie rasa
  • 4 linguri de fructoza in compozitie
  • 4 linguri de fructoza pentru caramel

Mod de preparare:

  1. Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale si lamaia rasa.
  2. Intr-un ibric se pune fructoza cu o lingura de apa – doar sa umezeasca fructoza, nu sa fie apa, si se tine la fiert pana se obtine un sirop aramiu.
  3. Atentie fructoza nu se ingroasa si nici nu se caramelizeaza ca zaharul, se face aramiu mai deschis.
  4. In forme de ceramica groasa se pune siropul si se unge bine, apoi se pune compozitia si se da la cuptor 45 minute.

Pofta buna!

Mai cititi si...

  • Tort cu nuca de cocos a la Montignac
    Tort cu fulgi de nuca de cocos Ingrediente blat: oua – 5 bucati tarate – 12 linguri fructoza – 2 linguri apa – 5 linguri Ingrediente crema: fructoza – 3 linguri tarate – 4 linguri galbenusuri – 5 bucati lapte – 1/2 l stic de vanilie lamaie
  • Cheesecake sicilian aromat de Craciun
    Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere –
  • Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
    Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr
  • Pasca fara aluat, dietetica (II)
    Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate –
  • Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
    Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata,

16 păreri despre “Crema caramel, Montignac faza II”

Pagini: [2] 1 » Toate părerile

  1. 16
    RaluR

    Doamne, ce fericire pentru mine, ca monti-incepatoare, sa stiu ca voi putea manca creme caramel in faza 2!!!! Si eu sunt totusi de parere, desi nu-s experta, ca lactate degresate se mananca la mese glucidice, iar lactate grase (nu integrale) la mese lipidice. Lapte integral – exclus, fiindca e si-si. Reteta e super, dar cu lapte monti.

  2. 15
    Gabi

    Laptele degresat, asa cum spui si tu, este agreat de monti doar la mese glucidice. Nu se combina cu grasimi. laptele are zer, zerul are IG 40, si este si puternic insulinogen, deci nu se poate consuma cu grasimi. laptele de 1.5 sau 3.5 este interzis la faza 1.
    “Laptele monti” – se face din smantana dulce pt frisca( nu smantana fermentata)+ apa ( in proportia dorita) se poate consuma la mese lipidice, pt ca nu mai are zerul acela cu IG 40 in compozitie. Denumirea nu imi apartine, asa a fost denumit pe un site de profil.

  3. 14
    ioana slaba

    Gabi,

    Tind sa iti dau dreptate, dar care este treaba cu “laptele monti” cu smantana grasa la care se adauga apa?

    Deci laptele este glucido lipidic si Monti il agreeaza numai pe cel degresat la mesele glucidice.

    Cand si in ce combinatie folosim laptele monti si de ce?

    Ok laptele integral cu grasime 3,5% are prea multe glucide pentru a putea fi folosit in combinatie cu proteina din oua.
    Care este principiul pentru smantana?

    merci

    Am dezbatut si noi in forum pe Glubul Montigniacelor acesata problema si inca nu avem o concluzie.

    Merci.

    Slabuta, poate ar fi mai bine pana lamurim sa scoatem reteta de la Monti. o poti muta in retete pur si simplu?

    Merci

  4. 13
    Gabi

    Citeste cu atentie regulile de baza ale acestei diete, si ai sa vezi ca nu e corect asa. :).
    Mai face si omul greseli in carte, si oricum varianta cea mai noua a regimului, fiind mai comerciala, a devenit mai permisiva, din unele puncte de vedere.
    Referitor la ce zice SUNSHINE, daca “laptele degresat, branza degresata, iaurtul degresat se mananca NUMAI la mese glucidice = fara grasimi ouale au grasimi” atunci cum poti consuma lapte care in compozitia lui are grasimi??? si sa fie conform. Zerul din lapte are IG 40, deci nu se combina cu grasimi. :)
    Vroiam doar sa imi spun punctul de vedere. Nu o sa mai insist pe tema asta, dar cititi cu atentie regulile de baza ale acestui regim ( eventual din cartile mai vechi).

  5. 12
    sunshine

    laptele degresat, branza degresata, iaurtul degresat se mananca NUMAI la mese glucidice = fara grasimi
    ouale au grasimi, deci se poate folosi lapte integral. daca ti se pare prea gras poti folosi semidegresat. Dpdv al dietei, este conform!

  6. 11
    FLORENTA

    corect.

Pagini: [2] 1 » Toate părerile

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza II, Retete South Beach faza II (252 / 436)


Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob. :) Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie. :) A iesit ceva ...