Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Crema caramel, Montignac faza II

crema caramel Crema caramel, Montignac faza IIIngrediente:

  • 1 litru de lapte integral
  • 8 oua
  • 1 lamaie rasa
  • 4 linguri de fructoza in compozitie
  • 4 linguri de fructoza pentru caramel

Mod de preparare:

  1. Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale si lamaia rasa.
  2. Intr-un ibric se pune fructoza cu o lingura de apa – doar sa umezeasca fructoza, nu sa fie apa, si se tine la fiert pana se obtine un sirop aramiu.
  3. Atentie fructoza nu se ingroasa si nici nu se caramelizeaza ca zaharul, se face aramiu mai deschis.
  4. In forme de ceramica groasa se pune siropul si se unge bine, apoi se pune compozitia si se da la cuptor 45 minute.

Pofta buna!

Mai cititi si...

  • Tort cu nuca de cocos a la Montignac
    Tort cu fulgi de nuca de cocos Ingrediente blat: oua – 5 bucati tarate – 12 linguri fructoza – 2 linguri apa – 5 linguri Ingrediente crema: fructoza – 3 linguri tarate – 4 linguri galbenusuri – 5 bucati lapte – 1/2 l stic de vanilie lamaie
  • Cheesecake sicilian aromat de Craciun
    Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere –
  • Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
    Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr
  • Pasca fara aluat, dietetica (II)
    Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate –
  • Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
    Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata,

16 păreri despre “Crema caramel, Montignac faza II”

Pagini: « 2 [1] Toate părerile

  1. 10
    slabuta

    Gabi scrie mai sus ca reteta este luata din cartea lui Montignac.

    Dieta Montignac pentru femei” editia 2010. Reteta acolo se numeste “Budinca ce oua cu lapte” pagina 175.

    Eu cred ca toate indoielile ca nu ar fi conforma aceasta reteta se lamuresc cu faptul ca este luata din cartea lui chiar. :)

    Eu cred ca el stie mai bine. :) Totusi este dieta lui.

  2. 9
    gabi

    reteta nu este conforma pt faza I Montignac. Laptele prin componenta lui este un aliment glucido – lipidic. Asadar, il putem consuma doar in varianta degresat 0.1%- se consuma doar la mese glucidice , ori “lapte monti” smantana dulce pt frisca + apa- se poate consuma la mese lipidice.
    Ouale fiind lipide, nu merg cu lapte 0.1%.

  3. 8
    Gabi

    Laptele degresat, iarasi nu e bun, pt ca nu se poate combina cu grasimi (ouale).

  4. 7
    FLORENTA

    Sau cel mai bine cu lapte degresat.

    Chiar o sa incerc ,ptr ca imi place crema de zahar ars.

    multam,

  5. 6
    ioana slaba

    Dragelor,
    Reteta am adaptat-o la cantitati dupa o reteta din “Dieta Montignac pentru femei” editia 2010. Reteta acolo se numeste “Budinca ce oua cu lapte” pagina 175.

    Da, cred ca daca se pune smantana de gatit indoita cu apa este mai bine. Pe de alta parte in carte reteta cu lapte este pentru planul de slabire deci eu asa am mancat-o.

    Cand o sa fac si cu smantana de gatit o sa mai postez reteta si care au fost proportiile ingredientelor pentru ca nu stiu cate oua se pun la cantitatea de smantana.

    Presupun ca o sa iasa chiar mai fina cu smantana decat cu lapte.

  6. 5
    sunshine

    buna!
    reteta este conforma! deoarece se combina grasimi ( lapte integral 3.5 % grasime, oua – contin grasimi) cu glucide cu IG MIC ( fructoza). Monti ne invata ca o masa protido lipidica contine grasimi si glucide cu IG mic, iar o masa glucidica contine glucide cu ig mic si proteine, deci ZERO grasimi. Nu exista masa glucido-lipidica. ori e lipidica – cu grasimi, ori e glucidica – fara grasimi.
    Este conforma, poti papa linistita. Pofta buna:)

  7. 4
    Gabi

    Reteta nu este corecta d.p.d.v al regimului Montignac. Pt ca are lapte integral ( glucido-lipidic). Dar se poate face cu “lapte monti” = se amesteca smantana dulce pentru frisca cu apa, in proportia dorita.

  8. 3
    slabuta

    Buna Lilyana :)

    Ma bucur foarte mult ca am putut sa iti fim si tie de folos. :)
    Pupicei :-*

  9. 2
    FLORENTA

    buna,
    dar laptele integral este ok pentru dieta in faza I? este glucido-lipidic nu se recomanda.

  10. 1
    lilyana

    vreau sa va multumesc din tot sufletu am invatat foarte multe de cind v-am descoperit

Pagini: « 2 [1] Toate părerile

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
  • 4
    stefs, 23 apr 2020 11:09:57
    Bineinteles ca n-am dus-o la capat si bineinteles ca am cazut iar ...
  • Căsuta slăbuțelor active
    butterfly30, 18 mar 2020 16:01:15
    Buna, fetelor! Pentru ca jurnalele oe grupe de vrasta, stil de dieta, ...
  • #Slabesc!
    lonely, 06 feb 2020 14:51:09
    Buna ziua, Deschid o noua pagina de jurnal - cel vechi era prea ...
  • Twisty’s Diary.
    Twisty, 17 ian 2020 13:52:57
    Hey!Buna! >:D< Din pacate vechiul meu jurnal zace prafuit in arhiva asa ca ...
  • Îmi caut forumul pentru grupa mea de slabute
    Zori de zi, 07 ian 2020 20:11:09
    Buna seara! Nu i nici o slăbuță intre 80 și 90 de ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza II, Retete South Beach faza II (252 / 436)


Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob. :) Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie. :) A iesit ceva ...