Crema caramel, Montignac faza II
5 Iulie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza II, Retete South Beach faza II |
Ingrediente:
- 1 litru de lapte integral
- 8 oua
- 1 lamaie rasa
- 4 linguri de fructoza in compozitie
- 4 linguri de fructoza pentru caramel
Mod de preparare:
- Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale si lamaia rasa.
- Intr-un ibric se pune fructoza cu o lingura de apa – doar sa umezeasca fructoza, nu sa fie apa, si se tine la fiert pana se obtine un sirop aramiu.
- Atentie fructoza nu se ingroasa si nici nu se caramelizeaza ca zaharul, se face aramiu mai deschis.
- In forme de ceramica groasa se pune siropul si se unge bine, apoi se pune compozitia si se da la cuptor 45 minute.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Tort cu nuca de cocos a la Montignac
Tort cu fulgi de nuca de cocos Ingrediente blat: oua – 5 bucati tarate – 12 linguri fructoza – 2 linguri apa – 5 linguri Ingrediente crema: fructoza – 3 linguri tarate – 4 linguri galbenusuri – 5 bucati lapte – 1/2 l stic de vanilie lamaie - Cheesecake sicilian aromat de Craciun
Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere – - Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Pasca fara aluat, dietetica (II)
Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate – - Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata,
16 păreri despre “Crema caramel, Montignac faza II”
Pagini: « 2 [1] Toate părerile
Pagini: « 2 [1] Toate părerile
Iulie 6th, 2010 at 16:27
Gabi scrie mai sus ca reteta este luata din cartea lui Montignac.
Dieta Montignac pentru femei” editia 2010. Reteta acolo se numeste “Budinca ce oua cu lapte” pagina 175.
Eu cred ca toate indoielile ca nu ar fi conforma aceasta reteta se lamuresc cu faptul ca este luata din cartea lui chiar.
Eu cred ca el stie mai bine. Totusi este dieta lui.
Iulie 6th, 2010 at 14:51
reteta nu este conforma pt faza I Montignac. Laptele prin componenta lui este un aliment glucido – lipidic. Asadar, il putem consuma doar in varianta degresat 0.1%- se consuma doar la mese glucidice , ori “lapte monti” smantana dulce pt frisca + apa- se poate consuma la mese lipidice.
Ouale fiind lipide, nu merg cu lapte 0.1%.
Iulie 6th, 2010 at 14:45
Laptele degresat, iarasi nu e bun, pt ca nu se poate combina cu grasimi (ouale).
Iulie 6th, 2010 at 13:47
Sau cel mai bine cu lapte degresat.
Chiar o sa incerc ,ptr ca imi place crema de zahar ars.
multam,
Iulie 5th, 2010 at 18:50
Dragelor,
Reteta am adaptat-o la cantitati dupa o reteta din “Dieta Montignac pentru femei” editia 2010. Reteta acolo se numeste “Budinca ce oua cu lapte” pagina 175.
Da, cred ca daca se pune smantana de gatit indoita cu apa este mai bine. Pe de alta parte in carte reteta cu lapte este pentru planul de slabire deci eu asa am mancat-o.
Cand o sa fac si cu smantana de gatit o sa mai postez reteta si care au fost proportiile ingredientelor pentru ca nu stiu cate oua se pun la cantitatea de smantana.
Presupun ca o sa iasa chiar mai fina cu smantana decat cu lapte.
Iulie 5th, 2010 at 18:32
buna!
reteta este conforma! deoarece se combina grasimi ( lapte integral 3.5 % grasime, oua – contin grasimi) cu glucide cu IG MIC ( fructoza). Monti ne invata ca o masa protido lipidica contine grasimi si glucide cu IG mic, iar o masa glucidica contine glucide cu ig mic si proteine, deci ZERO grasimi. Nu exista masa glucido-lipidica. ori e lipidica – cu grasimi, ori e glucidica – fara grasimi.
Este conforma, poti papa linistita. Pofta buna:)
Iulie 5th, 2010 at 16:50
Reteta nu este corecta d.p.d.v al regimului Montignac. Pt ca are lapte integral ( glucido-lipidic). Dar se poate face cu “lapte monti” = se amesteca smantana dulce pentru frisca cu apa, in proportia dorita.
Iulie 5th, 2010 at 11:27
Buna Lilyana
Ma bucur foarte mult ca am putut sa iti fim si tie de folos.
Pupicei :-*
Iulie 5th, 2010 at 10:39
buna,
dar laptele integral este ok pentru dieta in faza I? este glucido-lipidic nu se recomanda.
Iulie 5th, 2010 at 9:54
vreau sa va multumesc din tot sufletu am invatat foarte multe de cind v-am descoperit