Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Crema caramel, Montignac faza II

crema caramel Crema caramel, Montignac faza IIIngrediente:

  • 1 litru de lapte integral
  • 8 oua
  • 1 lamaie rasa
  • 4 linguri de fructoza in compozitie
  • 4 linguri de fructoza pentru caramel

Mod de preparare:

  1. Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale si lamaia rasa.
  2. Intr-un ibric se pune fructoza cu o lingura de apa – doar sa umezeasca fructoza, nu sa fie apa, si se tine la fiert pana se obtine un sirop aramiu.
  3. Atentie fructoza nu se ingroasa si nici nu se caramelizeaza ca zaharul, se face aramiu mai deschis.
  4. In forme de ceramica groasa se pune siropul si se unge bine, apoi se pune compozitia si se da la cuptor 45 minute.

Pofta buna!

Mai cititi si...

  • Tort cu nuca de cocos a la Montignac
    Tort cu fulgi de nuca de cocos Ingrediente blat: oua – 5 bucati tarate – 12 linguri fructoza – 2 linguri apa – 5 linguri Ingrediente crema: fructoza – 3 linguri tarate – 4 linguri galbenusuri – 5 bucati lapte – 1/2 l stic de vanilie lamaie
  • Cheesecake sicilian aromat de Craciun
    Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere –
  • Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
    Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr
  • Pasca fara aluat, dietetica (II)
    Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate –
  • Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
    Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata,

16 păreri despre “Crema caramel, Montignac faza II”

  1. 1
    lilyana

    vreau sa va multumesc din tot sufletu am invatat foarte multe de cind v-am descoperit

  2. 2
    FLORENTA

    buna,
    dar laptele integral este ok pentru dieta in faza I? este glucido-lipidic nu se recomanda.

  3. 3
    slabuta

    Buna Lilyana :)

    Ma bucur foarte mult ca am putut sa iti fim si tie de folos. :)
    Pupicei :-*

  4. 4
    Gabi

    Reteta nu este corecta d.p.d.v al regimului Montignac. Pt ca are lapte integral ( glucido-lipidic). Dar se poate face cu “lapte monti” = se amesteca smantana dulce pentru frisca cu apa, in proportia dorita.

  5. 5
    sunshine

    buna!
    reteta este conforma! deoarece se combina grasimi ( lapte integral 3.5 % grasime, oua – contin grasimi) cu glucide cu IG MIC ( fructoza). Monti ne invata ca o masa protido lipidica contine grasimi si glucide cu IG mic, iar o masa glucidica contine glucide cu ig mic si proteine, deci ZERO grasimi. Nu exista masa glucido-lipidica. ori e lipidica – cu grasimi, ori e glucidica – fara grasimi.
    Este conforma, poti papa linistita. Pofta buna:)

  6. 6
    ioana slaba

    Dragelor,
    Reteta am adaptat-o la cantitati dupa o reteta din “Dieta Montignac pentru femei” editia 2010. Reteta acolo se numeste “Budinca ce oua cu lapte” pagina 175.

    Da, cred ca daca se pune smantana de gatit indoita cu apa este mai bine. Pe de alta parte in carte reteta cu lapte este pentru planul de slabire deci eu asa am mancat-o.

    Cand o sa fac si cu smantana de gatit o sa mai postez reteta si care au fost proportiile ingredientelor pentru ca nu stiu cate oua se pun la cantitatea de smantana.

    Presupun ca o sa iasa chiar mai fina cu smantana decat cu lapte.

  7. 7
    FLORENTA

    Sau cel mai bine cu lapte degresat.

    Chiar o sa incerc ,ptr ca imi place crema de zahar ars.

    multam,

  8. 8
    Gabi

    Laptele degresat, iarasi nu e bun, pt ca nu se poate combina cu grasimi (ouale).

  9. 9
    gabi

    reteta nu este conforma pt faza I Montignac. Laptele prin componenta lui este un aliment glucido – lipidic. Asadar, il putem consuma doar in varianta degresat 0.1%- se consuma doar la mese glucidice , ori “lapte monti” smantana dulce pt frisca + apa- se poate consuma la mese lipidice.
    Ouale fiind lipide, nu merg cu lapte 0.1%.

  10. 10
    slabuta

    Gabi scrie mai sus ca reteta este luata din cartea lui Montignac.

    Dieta Montignac pentru femei” editia 2010. Reteta acolo se numeste “Budinca ce oua cu lapte” pagina 175.

    Eu cred ca toate indoielile ca nu ar fi conforma aceasta reteta se lamuresc cu faptul ca este luata din cartea lui chiar. :)

    Eu cred ca el stie mai bine. :) Totusi este dieta lui.

  11. 11
    FLORENTA

    corect.

  12. 12
    sunshine

    laptele degresat, branza degresata, iaurtul degresat se mananca NUMAI la mese glucidice = fara grasimi
    ouale au grasimi, deci se poate folosi lapte integral. daca ti se pare prea gras poti folosi semidegresat. Dpdv al dietei, este conform!

  13. 13
    Gabi

    Citeste cu atentie regulile de baza ale acestei diete, si ai sa vezi ca nu e corect asa. :).
    Mai face si omul greseli in carte, si oricum varianta cea mai noua a regimului, fiind mai comerciala, a devenit mai permisiva, din unele puncte de vedere.
    Referitor la ce zice SUNSHINE, daca “laptele degresat, branza degresata, iaurtul degresat se mananca NUMAI la mese glucidice = fara grasimi ouale au grasimi” atunci cum poti consuma lapte care in compozitia lui are grasimi??? si sa fie conform. Zerul din lapte are IG 40, deci nu se combina cu grasimi. :)
    Vroiam doar sa imi spun punctul de vedere. Nu o sa mai insist pe tema asta, dar cititi cu atentie regulile de baza ale acestui regim ( eventual din cartile mai vechi).

  14. 14
    ioana slaba

    Gabi,

    Tind sa iti dau dreptate, dar care este treaba cu “laptele monti” cu smantana grasa la care se adauga apa?

    Deci laptele este glucido lipidic si Monti il agreeaza numai pe cel degresat la mesele glucidice.

    Cand si in ce combinatie folosim laptele monti si de ce?

    Ok laptele integral cu grasime 3,5% are prea multe glucide pentru a putea fi folosit in combinatie cu proteina din oua.
    Care este principiul pentru smantana?

    merci

    Am dezbatut si noi in forum pe Glubul Montigniacelor acesata problema si inca nu avem o concluzie.

    Merci.

    Slabuta, poate ar fi mai bine pana lamurim sa scoatem reteta de la Monti. o poti muta in retete pur si simplu?

    Merci

  15. 15
    Gabi

    Laptele degresat, asa cum spui si tu, este agreat de monti doar la mese glucidice. Nu se combina cu grasimi. laptele are zer, zerul are IG 40, si este si puternic insulinogen, deci nu se poate consuma cu grasimi. laptele de 1.5 sau 3.5 este interzis la faza 1.
    “Laptele monti” – se face din smantana dulce pt frisca( nu smantana fermentata)+ apa ( in proportia dorita) se poate consuma la mese lipidice, pt ca nu mai are zerul acela cu IG 40 in compozitie. Denumirea nu imi apartine, asa a fost denumit pe un site de profil.

  16. 16
    RaluR

    Doamne, ce fericire pentru mine, ca monti-incepatoare, sa stiu ca voi putea manca creme caramel in faza 2!!!! Si eu sunt totusi de parere, desi nu-s experta, ca lactate degresate se mananca la mese glucidice, iar lactate grase (nu integrale) la mese lipidice. Lapte integral – exclus, fiindca e si-si. Reteta e super, dar cu lapte monti.

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
  • Ultimul jurnal activ...
    ladyamneth, 05 feb 2024 19:26:51
    Hello fetelor, mai bantuie careva pe aici?
  • Jurnal comun slabute veterane
    LOREDANA99, 10 oct 2023 08:29:49
    Hello! Acesta este un jurnal comun creat pentru noi, "slabutele", care...nu ne ...
  • De la 126...in jos
    Oana, 13 mar 2023 16:33:18
    Buna ziua tuturor! Imi doresc sa tin acest jurnal pentru a ma ambitiona ...
  • Jurnal Zoë
    Zoe, 03 ian 2023 10:13:46
    Un an nou și, iată, un jurnal nou. Mai personal, poate. Mai mult ...
  • Journey to 35
    Q88, 03 oct 2022 13:46:14
    35 and feminine, smart and beautiful Am spus in jurnalul Fluturasei ca 1 ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza II, Retete South Beach faza II (252 / 436)


Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob. :) Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie. :) A iesit ceva ...