Briose dietetice cu merisoare
19 Octombrie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo |
![]() |
Ingrediente pentru 16 briose:
- 220g faina integrala
- 100g fructoza
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 250ml iaurt (eu am pus iaurt 0,1% grasime)
- 100ml lapte 1,5% grasime
- 2 lingurite ulei de rapita
- 100g merisoare deshidratate
Mod de preparare:
- Se amesteca ingredientele uscate (mai putin merisoarele), apoi se adauga cele lichide, iar la sfarsit se incorporeaza merisoarele.
- Se umplu formele de briose trei sferturi si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 min.
Pofta buna!
Informatii nutritionale/portie:
- calorii: 103.25 kcal
- grasimi: 0.95 gr
- carbohidrati: 17.6 gr
- proteine: 2.4 gr
- fibre: 1.85 gr
Informatii nutritionale per 100 gr briose cu merisoare
Mai cititi si...
- Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii - Briose (muffins) din faina spelta
Briose din faina spelta Ingrediente: 80 grame margarina sau unt 100 grame zahar 3 oua 200 grame faina spelta sau alba 1 lingurita de praf de copt 2 lingurite scortisoara Mod de preparare: Cuptorul se pune la 200 de grade sau cam la medium. Se - Briose cu ovaz si mere
Briose cu ovaz si mere (15 bucati) Ingrediente: Mar Golden, 350g Lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime, 100ml Fulgi de ovaz, 100g Tarate de grau, 100g Oua proaspete, 3 bucati Praf de copt, scazut in sodiu, 10g Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool, - Friptura dietetica de curcan in sos de portocale si merisoare
Ingrediente: file de curcan/piept de curcan – 800 gr ulei de masline – 2 linguri ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust Ingrediente sos: merisoare – 300 gr vin rosu sec – 150 - Bomboane sanatoase din fructe uscate
Ingrediente pentru 28 bucati (~57 kcal/bomboana): prune uscate – 165 gr nuci – 100 gr merisoare uscate – 125 gr pentru invelis: nuci – 25 gr cacao – 8 gr zahar brut/sirop de agave – 15 gr Mod de preparare: Ingredientele se pun in