Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
29 Noiembrie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Retete Craciun |
O reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra.
Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8 portii.
Ingrediente blat:
- ciocolata neagra (>70%) – 200 gr
- galbenusuri – 8 bucati
- albusuri – 10 bucati
- faina integrala – 1/2 pahar
- fructoza – 1/4 pahar
Ingrediente glazura:
- ciocolata neagra (>70%) - 100 gr
- fructoza – 80 gr
- frisca lichida – 1 pahar
- ou – 1 bucata
- esenta de vanilie -1 lingurita
- sirop de agave – 1 lingurita ceai
Umplutura:
- dulceata de caise fara zahar – 100 gr
Mod de preparare:
- Cuptorul se preincalzeste pana la 175 C.
- Se pregatesc 2 forme de copt, tapetate cu hartie de copt.
- Se amesteca galbenusurile cu ciocolata topita.
- Separat, cu un mixer se bat spuma albusurile cu putina sare, apoi se adauga fructoza, treptat – cate 1 lingura.
- 1/3 din compozitia albusurilor se amesteca cu ciocolata topita.
- Apoi, amestecul de ciocolata se varsa peste restul de albusuri, iar deasupra se presara faina.
- Se amesteca atent si incet, si nu foarte mult.
- Se imparte compozitia in 2 si se rastoarna in cele 2 forme deja pregatite.
- Se da la cuptor pentru 30 minute, se face testul cu scobitoarea.
Mod de preparare glazura:
- In timp ce se coc blaturile, se prepara glazura.
- Intr-un castronel, se amesteca ciocolata neagra, frisca lichida, fructoza si siropul de agave.
- Se pune pe foc mic, se amesteca incet pana ciocolata se topeste.
- Se face focul mediu, aducem pana la fierbere si tinem pe foc 5-6 minute.
- Oul se bate bine. Se amesteca atent cu cateva linguri de ciocolata fierbinte.
- Se adauga si restul de ciocolata fierbinte, punem pe foc mic si aducem la punctul de fierbere, tinem 3-4 minute.
- Se scoate de pe foc, se adauga esenta de vanilie si lasam la racit.
Asamblare tort:
- Fiecare blat se taie in 2 jumatati.
- Se ia un platou, se aseaza primul blat.
- Se unge cu 1/3 dulceata de caise, apoi se pune al doilea blat si iar se acopera cu dulceata dietetica de caise.
- Aceeasi procedura se repeta si in cazul al 3 blat.
- Se acopera cu al 4 blat.
- Deasupra se acopera cu glazura. Cu ajutorul unei linguri plate se niveleaza glazura deasupra si pe margini.
- Tortul se da la frigider pentru 3-4 ore.
- Cu 30 minute inainte de a fi servit, tortul se scoate din frigider si se taie cu ajutorul unui cutit ascutit si fierbinte.
Mai cititi si...
- Tort dietetic de ciocolata
O reteta de tort dietetic delicios recomandata de slabuta CrisetenO. Ingrediente pentru blatul de jos (26 cm): 200 g alune prajite 50-65 g pudra de cacao inchisa la culoare 4 oua 100 g fructoza 65 g unt un praf de sare aroma de - Tort cu nuca de cocos a la Montignac
Tort cu fulgi de nuca de cocos Ingrediente blat: oua – 5 bucati tarate – 12 linguri fructoza – 2 linguri apa – 5 linguri Ingrediente crema: fructoza – 3 linguri tarate – 4 linguri galbenusuri – 5 bucati lapte – 1/2 l stic de vanilie lamaie - Cheesecake sicilian aromat de Craciun
Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere – - Tiramisu dietetic – Retete prajituri Craciun
Aceasta reteta de Tiramisu este o surpriza dietetica ideala pentru cei care sunt adepti ai stilului de viata sanatos. Din ingredientele de mai jos vei obtine o prajitura de 12 portii. O portie are ~240 - Crema de ciocolata cu cafea, Montignac faza I
Ingrediente: 300 ml lapte 20 gr fructoza 3 linguri cafea instant decofeinizata 4 foi de gelatina dr. oetker 400 ciocolata neagra (eu am pus 200 gr 70% cacao si 200 gr 90% cacao, gustul este foarte puternic) 200 ml frisca (am
Noiembrie 29th, 2010 at 18:00
Buna Fllory
Ca si tiramisu http://www.slabute.ro/deserturi-dulciuri/5033-tiramisu-dietetic-retete-prajituri-craciun.html are ~ 240-250 kcal/portie.
Noiembrie 29th, 2010 at 15:00
E minunat insa cate calorii are?