Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Coliva (de grau)

Ingrediente (pentru 3200 gr):

  • coliva traditionala Coliva (de grau)grau – 600 g (500 g cu bob mare, asa numit grau intunecat, 100 g erau boabe faramitate bine de tot de grau)
  • migdale – 400 g, din care 200 g le-am prajit bine la cuptor fara ulei
  • nuci braziliene – 200 g, prajite la cuptor fara ulei
  • amestec nuci si alune – 150 g
  • fructoza – 100 g
  • zahar vanilat – 2 x 8 g
  • miere – 1.5 lg
  • coaja portocale – 1 buc
  • esenta rom – 10 picaturi
  • esenta vanilie – 7 picaturi

Am decorat cu:

  • nuca de cocos – cam 35 g
  • ciocolata neagra 99% – 6 patratele, cam 30 g
  • cacao – 10 g

Mod de preparare:

Am ales si spalat graul cu bob mare in 9 ape reci si 3 calde. Am pus la fiert graul cu boabe mare cu 1.25 l apa, la care am mai adaugat apoi pana am facut in total cam 1.5 l.

La graul cu bob mic l-am scufundat intr-un litru de apa clocotita (el era intr-o punga si a absorbit cam 250 ml apa). Le-am lasat la fiert pana au inceput sa se sfarame boabele si sa devina lipicioase (la graul cu bob mare se evaporase toata apa).

Am amestecat graul intr-un singur castron.

Am tocat cu cutitul amestecul de nuci si alune si 100 g nuci braziliene. Restul de nuci le-am rasnit fin. Am pus totul deoparte pentru o zi si un pic.

Apoi am luat graul si am adaugat nucile, coaja de portocala, esentele, fructoza si zaharul vanilat. Am amestecat bine cu o lingura ca sa fie cat mai omogen amestecul, apoi la sfarsit am adaugat mierea si am amestecat din nou.

La sfarsit am framantat cu mana amestecul pana s-a amestecat totul foarte bine. Mi-au iesit doua vase de coliva, in total 3.2 kg.

Informatii nutritionale Coliva (de grau) per 100 gr:

220.1 calorii, 6.24 gr proteine, 12.96 gr grasimi, 23.2 gr carbohidrati, 4.7 gr fibre, 0.9 mg sodiu, 1.96 gr zaharuri

Mai cititi si...

  • Pasca fara aluat
    Ingrediente pentru 8 portii: branza grasa de vaca – 750 gr zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete) fructoza, sirop de agave – 120 gr pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr smantana 15 %
  • Para in ciocolata, Montignac faza I
    Ingrediente: 2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi) 350 ml apa 3 linguri fructoza 70 gr ciocolata 85% cacao Mod de preparare: Perele le-am curatat de coaja si le-am
  • Vinete “parmigiana”
    Ingrediente: ceapa usturoi vinete suc de rosii sare ulei de masline mozzarella parmezan busuioc Mod de preparare: Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute. Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare. Intre timp
  • Fursecuri simple cu migdale
    Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati) Ingrediente: 5 gr tarate fine de grau 58 gr faina integrala 30 gr fructoza, sirop de agave 4 ml esenta de vanilie, lamaie 10 ml ulei masline, o lingura 13 migdale 5 gr scortisoara 25 gr unt/(nu margarina) Mod
  • Prajitura cu branza
    Ingrediente: 250 gr branza proaspata degresata 5 gr coaja de lamaie 3 oua 60 gr fructoza 1 praf de sare 10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma 2 ml esenta de vanilie Mod de preparare: Se fierbe coaja

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete post (173 / 437)


Varsta 40+ (caracteristici) Este varsta la care metabolismul bazal incetineste, iar, pe fundalul unor modificari endocrine si apropierea de menopauza, in organism au loc mai multe transformari: retentiile de apa sunt din ce in ce ...