Tort cu fructe
13 Februarie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo |
Ingrediente blat:
- ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
- praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
- faina integrala de grau – 105 gr
- zahar brut – 13 gr
- lapte – 60 ml
Ingrediente crema:
- crema de branza (cream cheese) – 300 gr
- frisca 20% – 200 ml
- zahar brut – 2 linguri
- gelatina intarire rapida – 1 pliculet
Decor:
- kiwi – 1 bucata
- portocale – 2 bucati
- ananas – 300 gr
- cirese confiate, optional
Mod de preparare blat:
- Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
- Galbenusurile impreuna cu zaharul brut se mixeaza pana fac spuma.
- Separat se amesteca praful de copt cu faina.
- Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
- Se mixeaza iar, foarte bine.
- La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
- Intr-o forma de copt (cu perete detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit, la foc mediu.
- Dupa ce este gata blatul, se pune deoparte la racit.
Mod de preparare crema:
- Gelatina se pune la inmuiat in frisca, iar dupa 10 minute se pune pe foc mic pana la dizolvarea gelatinei (temperatura nu trebuie sa depaseasca 60C, nu se aduce la fierbere!).
- Se amesteca cu crema de brana si zaharul brut. Se mixeaza pana la obtinerea unei mase omogene.
- Crema se rastoarna peste blat si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se da la frigider pentru 2-3 ore.
Asamblare tort:
- Fructele se curata si se feliaza/taie in bucati.
- Se scoate forma din frigider si se trece usor de-a lungul peretelui cu ajutorul unui cutit. Se scoate peretele detasabil si tortul se pune pe un platou.
- Pe suprafata tortului se aranjeaza fructele.
Pofta buna!
credit foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Tort cu nuca de cocos a la Montignac
Tort cu fulgi de nuca de cocos Ingrediente blat: oua – 5 bucati tarate – 12 linguri fructoza – 2 linguri apa – 5 linguri Ingrediente crema: fructoza – 3 linguri tarate – 4 linguri galbenusuri – 5 bucati lapte – 1/2 l stic de vanilie lamaie - Tiramisu dietetic – Retete prajituri Craciun
Aceasta reteta de Tiramisu este o surpriza dietetica ideala pentru cei care sunt adepti ai stilului de viata sanatos. Din ingredientele de mai jos vei obtine o prajitura de 12 portii. O portie are ~240
Februarie 7th, 2014 at 19:55
Felicitai,un gest de a ajuta pe cei ce doresc sa nu consume mult zahar si asta nu numai pentru a slabi ci si pentru mentinerea sanatatii……