Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
26 Februarie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo |
![]() |
Ingrediente:
frisca – 1 pahar
- lapte – 1 pahar
- zahar brut/sirop de agave – 75 gr
- extract natural de vanilie – 1 lingurita
- gelatina, intarire rapida – 8 gr
- coaja de lamaie – 1 bucata
- capsuni/fructe de padure – 300 gr
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Cand se umfla, se pune en bain-marie pana la dizolvarea completa.
Frisca, laptele se amesteca cu zaharul brut/siropul de agave, extractul de vanilie si coaja de lamaie (rasa). Acest amestec se pune pe foc si se incalzeste pana la 80 C.
Se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina.
Amestecul se toarna in forme, care se dau la frigider pentru ~3 ore, se verifica daca compozitia s-a intarit suficient.
Capsunile/fructele de padure (daca sunt congelate) se pun la dezghetat.
Acestea se pun intr-un blender si se mixeaza. Daca se doreste se poate adauga putin zahar brut.
Desertul se scoate (forma se intoarce cu capul in jos) din forme pe un platou.
Deasupra se toarna sosul de fructe.
Pofta buna!
O variatiune pe aceasta tema: Panna cotta cu pere
credit foto:
- www.recipedose.com
- Alan Benson - www.taste.com.au
Mai cititi si...
- Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca - Pasca fara aluat, dietetica (II)
Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate – - Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr