Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure

Deserturi, Dulciuri, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure, articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente:

  • panna cotta Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padurefrisca – 1 pahar
  • lapte – 1 pahar
  • zahar brut/sirop de agave – 75 gr
  • extract natural de vanilie – 1 lingurita
  • gelatina, intarire rapida – 8 gr
  • coaja de lamaie – 1 bucata
  • capsuni/fructe de padure – 300 gr

Mod de preparare:

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Cand se umfla, se pune en bain-marie pana la dizolvarea completa.

Frisca, laptele se amesteca cu zaharul brut/siropul de agave, extractul de vanilie si coaja de lamaie (rasa). Acest amestec se pune pe foc si se incalzeste pana la 80 C.

vanilla pana cotta Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padureSe ia de pe foc si se amesteca cu gelatina.

Amestecul se toarna in forme, care se dau la frigider pentru ~3 ore, se verifica daca compozitia s-a intarit suficient.

Capsunile/fructele de padure (daca sunt congelate) se pun la dezghetat.

Acestea se pun intr-un blender si se mixeaza. Daca se doreste se poate adauga putin zahar brut.

Desertul se scoate (forma se intoarce cu capul in jos) din forme pe un platou.

Deasupra se toarna sosul de fructe.

Pofta buna!

O variatiune pe aceasta tema: Panna cotta cu pere

credit foto:

  • www.recipedose.com
  • Alan Benson - www.taste.com.au

Mai cititi si...

  • Cheesecake cu fructe
    Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina
  • Tort de morcovi-portocala
    Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca
  • Pasca fara aluat, dietetica (II)
    Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate –
  • Tort cu fructe
    Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese)
  • Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
    Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo (73 / 429)


In lumea moderna este putin probabil ca vom avea nevoie ca sa ne luptam vreodata, dar de ce sa refuzam un drum fantastic, un drum care devine destinatia in sine? Genetica ajuta si este fara ...