Pasca fara aluat, III
4 Aprilie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Pasti, Retete RAW |
![]() |
Ingrediente (~240 kcal/100 gr):
350 gr branza de vaci 9%
- 150 gr smantana 15%
- 100 gr unt
- 2 bucati oua (galbenusuri)
- 65 gr zahar brut/sirop de agave/miere
- esenta de vanilie
- stafide
- fructe uscate
Mod de preparare:
- Branza de vaci se trece prin sita.
- Galbenusurile se separa de albusuri.
- In castronelul cu galbenusuri se adauga zaharul brut/siropul de agave/mierea si untul.
- Se adauga si smantana. Se mixeaza bine, pana la obtinerea unei mase omogene.
- La aceasta masa se adauga branza de vaci, esenta de vanilie, stafidele si fructele uscate.
- Se amesteca totul.
- Intr-o forma de briose, pe care o acoperim cu tifon, punem masa obtinuta. Se niveleaza si preseaza foarte bine.
- Se acopera cu tifon si se da la un loc racoros pentru ~6 ore.
- Pasca se scoate din forma si este gata pentru servire.
Pofta buna si Paste Fericit!
foto: mediananny.com
Mai cititi si...
- Pasca dietetica cu mac
Ingrediente: 200 gr mac 100 gr zahar brut 1 lingura esenta de vanilie 6 bucati oua 2 lingura faina integrala 25 gr unt Mod de preparare: Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit. Se da prin sita, pana - Cheesecake sicilian aromat de Craciun
Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere – - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Tiramisu dietetic – Retete prajituri Craciun
Aceasta reteta de Tiramisu este o surpriza dietetica ideala pentru cei care sunt adepti ai stilului de viata sanatos. Din ingredientele de mai jos vei obtine o prajitura de 12 portii. O portie are ~240 - Pasca fara aluat
Ingrediente pentru 8 portii: branza grasa de vaca – 750 gr zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete) fructoza, sirop de agave – 120 gr pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr smantana 15 %
Aprilie 10th, 2012 at 21:02
Arata atat de bine. Voi incerca aceasta reteta si eu. Multumiri pentru detalierea modului de preparare.