Tort de morcovi-portocala
23 Aprilie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo |
![]() |
Ingrediente pentru blat:
4 oua
- 100 gr zahar brut
- 150 gr faina de migdale
- 90 gr faina integrala
- 250 gr morcovi
- 1 portocala pentru ornat
- coaja rasa de la o portocala
- 15 gr praf de copt
- esenta naturala de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 300 ml frisca 35%
- 25 gr zahar brut
- 400 gr branza quark
- intaritor de frisca (conform instructiunilor de pe plic)
Mod de preparare blat:
- Morcovii se dau pe razatoare. Se adauga coaja rasa de portocala.
- Ouale se bat bine impreuna cu zaharul brut pana cand isi dubleaza masa.
- Se amesteca cu morcovii si faina de migdale.
- In faina integrala se adauga esenta de vanilie si praful de copt.
- Amestecul obtinut se incorporeaza in compozitia cu morcovii si faina de migdale.
- Se face un aluat semi-moale.
- Cuptorul se preincalzeste pana la 180C.
- Pe fundul unei forme cu perete detasabil se pune foaie de copt si deasupra se rastoarna aluatul obtinut.
- Se coace ~30-35 minute, se verifica cu o scobitoare.
- Blatul copt si racit se imparte in doua jumatati.
Mod de preparare crema si asamblare tort:
- Frisca se bate cu zaharul si esenta de vanilie. La final se adauga incet branza quark si intaritorul de frisca.
- Crema se bate pana la intarire.
- Pe fundul tavii cu peretele detasabil se pune primul blat.
- Deasupra se intinde crema. Se pune al doilea blat si putin se preseaza.
- Se intinde din nou crema si se lasa putin pentru laterale.
- Se da la congelator pentru ~5-10 minute.
- Crema ramasa se intinde pe o paleta sau un cutit lat si se intinde pe laterale.
- Tortul gata pregatit se pune pentru ~2-3 ore la frigider.
- Portocala se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie feliute.
- Cu aceste feliute se decoreaza tortul. Se pot pune si migdalele.
Pofta buna!
foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
O reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra. Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8 - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Tort dietetic de ciocolata
O reteta de tort dietetic delicios recomandata de slabuta CrisetenO. Ingrediente pentru blatul de jos (26 cm): 200 g alune prajite 50-65 g pudra de cacao inchisa la culoare 4 oua 100 g fructoza 65 g unt un praf de sare aroma de
Aprilie 23rd, 2012 at 16:14
Suna si arata delicios!
Va trebui sa-l incerc cu urmatoarea ocazie.