Deserturi, Dulciuri
Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
26 Februarie, 2012Deserturi, Dulciuri, Promo ComentariiIngrediente:
frisca – 1 pahar
lapte – 1 pahar
zahar brut/sirop de agave – 75 gr
extract natural de vanilie – 1 lingurita
gelatina, intarire rapida – 8 gr
coaja de lamaie – 1 bucata
capsuni/fructe de padure – 300 gr
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Cand se umfla, se pune en bain-marie pana la dizolvarea completa.
Frisca, laptele ...Citeste »
Ingrediente blat:
ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
faina integrala de grau – 105 gr
zahar brut – 13 gr
lapte – 60 ml
Ingrediente crema:
crema de branza (cream cheese) – 300 gr
frisca 20% – 200 ml
zahar brut – 2 linguri
gelatina intarire rapida – 1 pliculet
Decor:
kiwi – 1 bucata
portocale – ...Citeste »
Ingrediente:
150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar
50 gr ciocolata amara
50 gr unt
450 gr crema de branza (cream cheese)
200 ml frisca 35%
4 linguri zahar brut
suc din 1/2 de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita gelatina (20 gr)
250 gr fructe de padure congelate (visine, capsuni, coacaze)
2 linguri zahar brut
1 pliculet gelatina, intarire rapida
Mod de preparare:
O forma ...Citeste »
Ingrediente:
1/2 cana tahini (pasta de susan)
1/3 cana zahar brut
100 gr unt
1 lingurita praf de copt
1 1/3 cana faina de migdale
alune pentru decor
Mod de preparare:
Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca cu zahar, pasta de susan, praf de copt si faina de migdale. Se face un aluat care se imparte in ...Citeste »
Ingrediente:
1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
3/4 cana cacao
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat foarte fin
1/2 lingurita scortisoara macinata
160 gr unt, moale
115 gr zahar brut, natural
1 ou mare
1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
zahar brut pentru ornat
Mod de preparare:
Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte ...Citeste »