Deserturi, Dulciuri
Chec de fructe uscate, fara gluten
7 Decembrie, 2011Deserturi, Dulciuri, Retete Craciun 7 ComentariiIngrediente pentru un chec mare:
3/4 cana faina de migdale
3 oua
3/4 cana zahar de trestie
1/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
extract de vanilie naturala
1/2 cana caise uscate
1/2 cana prune uscate fara samburi
3/4 cana curmale fara samburi
1/4 cana merisoare uscate
1/2 cana smochine
3 cani de jumatati de nuci
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste pana la 150C.
Faina de migdale se ...Citeste »
O, brad frumos si dietetic, fara gluten!
6 Decembrie, 2011Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun 4 ComentariiIngrediente pentru 1 brad:
1 pahar faina de migdale
putina sare
1/2 lingurita praf de copt
50 gr unt moale
50 gr sirop de agave
1 1/2 linguri miere, incalzita putin de tot
1 galbenus
cate 1/4 lingurita de: ghimbir, scortisoara, cardamon, nucsoara si anason stelat
150-200 gr ciocolata alba fara zahar
Mod de preparare:
Din faina de migdale, sare, praf de copt, unt, sirop de ...Citeste »
Cheesecake de lamaie-mac, fara gluten
6 Decembrie, 2011Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun ComentariiIngrediente blat:
250 gr faina de migdale
1 ou
125 gr unt
75 gr sirop agave
putina sare
Ingrediente umplutura de mac:
150 gr mac
1 galbenus
2 linguri sirop de agave
Ingrediente crema:
500 gr crema de branza (cream-cheese)
3 oua
100 gr sirop agave
1 lingurita coaja rasa de lamaie
suc de la 1/2 lamaie
40 gr praf de budinca frisca
Mod de preparare aluat:
Se pregateste un aluat din faina ...Citeste »
Ingrediente blat:
250 gr faina de migdale
1 lingura cu varf de cacao
1 ou
125 gr unt
80 gr sirop agave
putina sare
Ingrediente crema:
600 gr crema de branza (cream-cheese)
3 oua
100 gr sirop agave
1 limette
100 gr ciocolata neagra (procent mare de cacao)
40 gr praf de budinca frisca
Mod de preparare aluat:
Se pregateste un aluat din faina de migdale, cacao, sare, sirop de ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
ricotta – 250 gr
frisca – 60 ml
fructoza/sirop de agave – 55 gr
galbenus de ou – 1 bucata
unt – 20 gr
fistic – 2 linguri
coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri
visine confiate – 2 linguri
smochine uscate – 2 linguri
Mod de preparare:
Ricotta se marunteste cu furculita.
Frisca se pune pe foc mic; focul se stinge ...Citeste »