Deserturi, Dulciuri
Ingrediente pentru 8 portii:
branza grasa de vaca – 750 gr
zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete)
fructoza, sirop de agave – 120 gr
pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
smantana 15 % grasime – 200 gr
stafide – 100 gr
oua proaspete – 5 bucati
praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr (1 ...Citeste »
Ingrediente (pentru 3200 gr):
grau – 600 g (500 g cu bob mare, asa numit grau intunecat, 100 g erau boabe faramitate bine de tot de grau)
migdale – 400 g, din care 200 g le-am prajit bine la cuptor fara ulei
nuci braziliene – 200 g, prajite la cuptor fara ulei
amestec nuci si alune – 150 g
fructoza ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 fursecuri:
nuci macinate – 85 gr
ou de gaina, integral – 1 bucata
esenta de vanilie – 1 lingurita
esenta de migdale – 1 lingurita
extract de Stevie (indulcitor), lichid – 20 picaturi
Mod de preparare:
Nucile se macina.
Se amesteca cu un ou, esentele si extractul de stevie.
Compozitia se aseaza cu o lingura in forme de briose, care se ...Citeste »
Fursecuri de migdale, pentru Craciun
14 Decembrie, 2010Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun ComentariiPentru aceasta reteta de fursecuri pentru Craciun se va folosi faina de migdale decojite sau nedecojite, depinde de culoarea pe care vrem sa o aiba fursecurile, deschisa sau putin intunecata.
Ingrediente pentru 16 fursecuri:
ou integral – 1 bucata
zahar brun/fructoza/sirop de agave – 65 gr
praf de copt – 1 lingurita
migdale macinate (faina de migdale) – 200 gr
migdale ...Citeste »
Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
14 Decembrie, 2010Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun ComentariiIngrediente pentru 16 prajiturele:
zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr
galbenusuri fierte – 4 bucati
unt – 30 gr
rom/lichior de oua – 3 linguri
nuca de cocos rasa – 100 gr
ciocolata
Mod de preparare:
Toate ingredientele, in afara de ciocolata, se amesteca bine si se formeaza bilute.
Se face o adancitura pe mijloc.
Ciocolata se topeste pe bain-marie.
Se pune o picatura de ...Citeste »