Deserturi, Dulciuri
Cheesecake sicilian aromat de Craciun
6 Decembrie, 2010Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun ComentariiIti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian.
Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal.
Ingrediente blat:
oua – 2 bucata
fructoza/sirop agave/miere – 25 gr
esenta de vanilie
faina integrala – 50 gr
praf de copt – 3 gr
Ingrediente umplutura:
branza de vaci degresata – 1 kg
fructoza/sirop ...Citeste »
Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
29 Noiembrie, 2010Deserturi, Dulciuri, Retete Craciun 2 ComentariiO reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra.
Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8 portii.
Ingrediente blat:
ciocolata neagra (>70%) – 200 gr
galbenusuri – 8 bucati
albusuri – 10 bucati
faina integrala – 1/2 pahar
fructoza – 1/4 ...Citeste »
Tiramisu dietetic – Retete prajituri Craciun
28 Noiembrie, 2010Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun ComentariiAceasta reteta de Tiramisu este o surpriza dietetica ideala pentru cei care sunt adepti ai stilului de viata sanatos.
Din ingredientele de mai jos vei obtine o prajitura de 12 portii. O portie are ~240 kcal.
Ingrediente pentru blat:
oua – 4 bucati
fructoza/sirop de agave/miere – 100 gr
faina integrala in amestec cu tarate (proportie dupa preferinta) – ...Citeste »
O reteta de tort dietetic delicios recomandata de slabuta CrisetenO.
Ingrediente pentru blatul de jos (26 cm):
200 g alune prajite
50-65 g pudra de cacao inchisa la culoare
4 oua
100 g fructoza
65 g unt
un praf de sare
aroma de portocala
coaja de portocala
Ingrediente pentru blatul de mijloc (26 cm):
200 g migdale prajite
30-35 g pudra de cacao inchisa la culoare
4 oua
100 ...Citeste »
Ingrediente pentru 16 briose:
220g faina integrala
100g fructoza
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
250ml iaurt (eu am pus iaurt 0,1% grasime)
100ml lapte 1,5% grasime
2 lingurite ulei de rapita
100g merisoare deshidratate
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate (mai putin merisoarele), apoi se adauga cele lichide, iar la sfarsit se incorporeaza merisoarele.
Se umplu formele de briose trei sferturi si ...Citeste »