Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Dieta Atkins

Dieta Atkins, Dieta low-carb


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Dieta Atkins, articol scris de catre Slăbuţa

Dieta Atkins este o dieta low-carb extrema, ceea ce inseamna ca numarul de carbohidrati este foarte limitat. In prima faza – Inducerea, care tine 2 saptamani, este permis un consum de 20 gr de carbohidrati pe zi. Pe de alta parte, cantitatea de proteine si grasimi nu este limitata.

In primele zile de dieta te poti simti obosita, iritata, prezenta stari de ameteala, moleseala, etc. Pe parcurs starea emotionala si fizica se imbunatateste considerabil.

In dieta sunt excluse alimente care contin zahar, amidon, din aceasta categorie fac parte: dulciurile, mezelurile, legumele cu amidon, cerealele, painea, produsele de brutarie/patiserie. Este exclus si consumul de cofeina sau alcool, in schimb, se incurajeaza consumul regulat de apa.

Dieta Atkins are 4 etape:

Inducerea

In prima etapa se petrec unele schimbari, organismul invata sa foloseasca grasimile ca sursa de energie in locul carbohidratilor.

In aceasta perioada scaderea in greutatea este rapida, datorita cantitatii scazute de carbohidrati, eliminarea apei din organism si schimbarea stilului de alimenttaie cu care era obisnuit organismul.

Pierderea in greutate

In faza II incepe introducerea lenta a unor alimente noi si creste cantitatea de cabohidrati ingerata pe parcursul unei zile.

Cantitatea de carbohidrati fiecare si-o stabileste in functie de nevoile personale, nivelul de activitate fizica, varsta si metabolism. Acesta poate fi cuprinsa intre 20 si 100 gr/zi.

Pre-mentinerea

In faza III trebuie stabilizata greutatea obtinuta in urma celor 2 faze, daca mai exista cateva kilograme in plus, acestea vor putea fi slabite in pre-mentinere.

Se creste treptat cantitatea zilnica de carbohidrati, cu aceasta ocazie se introduc alimente noi care pana acum erau interzise.

Mentinerea

Pentru pastrarea rezultatelor obtinute pe parcursul celor 3 etape trebuie sa continuam sa ne alimentam corect pentru tot restul vietii.

Alimente care se vor consuma doar ocazional sunt: produsele de patiserie, dulciurile, prajiturile, etc.

Despre dieta Atkins pe forum: Dieta Atkins

Mai cititi si...

 • Dieta Atkins – Inducerea
  Dieta Atkins are 4 faze, prima faza se numeste Inducerea. Prima etapa are niste reguli clare care nu pot fi incalcate, pierderea in greutate depinde foarte mult de corectitudinea cu care va fi tratata Inducerea. Dieta
 • Regimul Dukan
  Dieta Dukan este o dieta low-carb si cuprinde 2 etape de pierdere in greutate si 2 etape de consolidare/mentinere a greutatii obtinute.   Prima etapa - faza de atac Aceasta etapa se caracterizeaza printr-o pierdere rapida
 • Dieta South Beach
  Dieta South Beach a fost creata de cardiologul dr Arthur Agatston. Dieta South Beach a devenit cunoscuta ca o versiune mai sanatoasa a dietei Atkins. Dieta propusa de Dr Arthur Agatston are 3 faze, fiecare faza
 • Dieta cu Incarcatura glicemica
  Conceptul de Incarcatura Glicemica este o noutate in nutritie. Controlul nivelului de zahar din sange este cheia pentru scaderea in greutate si reducerea riscului aparitiei unor anumite boli. A adopta o dieta cu incarcatura glicemica scazuta
 • Dieta South Beach faza II
  Avand in vedere ca marti, la mine, se fac 2 saptamani de dieta South Beach faza I, intra in “actiune” faza II. Dupa cum am scris in acest articol, in faza I a acestei diete

O părere despre “Dieta Atkins”

 1. 1
  crstina

  Tin dieta Atkins de o luna si am dat jos 5kg jumate’(din care o saptamana am stagnat din cauza ca am consumat carbs mai multi decta era permis)…O recomand cu incredere!!!

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Dieta Atkins, Dieta low-carb (10 / 12)


Dieta Dukan este o dieta low-carb si cuprinde 2 etape de pierdere in greutate si 2 etape de consolidare/mentinere a greutatii obtinute.   Prima etapa - faza de atac Aceasta etapa se caracterizeaza printr-o pierdere ...