Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Sindromul ovarelor polichistice afecteaza aproximativ 5-10% dintre femei

Afectiuni endocrine, Diabet zaharat, Obezitate, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Sindromul ovarelor polichistice afecteaza aproximativ 5-10% dintre femei, articol scris de catre Slăbuţa

Sindrom ovare polichistice – CAUZE

Nu se cunosc cauzele exacte ale Sindromului Ovarelor Polichistice. Un diagnostic timpuriu si un tratament adecvat pot scadea complicatiile ce pot aparea pe termen lung in cazul netratarii acestei afectiuni, cum ar fi: diabetul de tip II si problemele de inima.

Sindromul Ovarelor Polichistice este o afectiune eterogena complexa, de provenienta incerta, dar exista dovezi solide ca ar putea fi considerata, intr-o masura foarte mare, o boala genetica.

Exista cativa factori care joaca un rol in aparitia acestei afectiuni:

Excesul de insulina, Rezistenta la insulina

Insulina este un hormon produs de pancreas care transporta glucoza catre celule – sursa primara de energie a corpului tau. Daca ai rezistenta la insulina, este afectata capacitatea de a utiliza eficient insulina, iar pancreasul trebuie sa secrete mai multa insulina pentru a produce glucoza pentru celule.

De asemenea, nivelurile ridicate de insulina determina ovarele sa produca prea mult testosteron, care interfereaza cu dezvoltarea de foliculi si previne ovulatia normala.

Rezistenta la insulina inseamna ca tesuturile din corpul tau sunt rezistente la efectele insulinei. Din aceasta cauza, pentru a compensa, corpul trebuie sa produca mai multa insulina.

sindrom ovare polichistice supraponderabilitate Sindromul ovarelor polichistice afecteaza aproximativ 5 10% dintre femeiSupraponderabilitate

Rezistenta la insulina deseori face pierderea in greutate mult mai dificila, deoarece nivelurile crescute de insulina pot duce la cresterea in greutate.

A fi supraponderala sau obeza face ca simptomele Sindromului Ovarelor Polichistice sa fie si mai evidente, deoarece excesul de grasime face ca organismul sa produca si mai multa insulina.

Ereditar

Daca cineva din familia ta, mama sau sora, are Sindromul Ovarelor Polichistice, sansele ca si tu sa dezvolti aceasta afectiune sunt destul de mari.

Dezechilibru hormonal

Multe dintre femeile care sufera de Sindromul Ovarelor Polichistice au fist diagnosticate cu dezechilibre la anumiti hormoni:

  • niveluri crescute de testosteron si alti hormoni sexuali masculini
  • niveluri mici de SHBG (sex hormone binding globulin), ceea ce inseamna ca nivelurile de testosteron sunt mult mai active
  • niveluri crescute de hormon luteinizant (LH) care este creat in glanda pituitara pentru a stimula ovulatia si productia hormonala in ovare.
  • niveluri crescute de prolactina (doar la unele femei cu Sindromul Ovarelor Polichistice). Acest hormon de obicei stimuleaza glandele mamare pentru a produce lapte.

Mai cititi si...

  • Dieta potrivita in Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la insulina
    Documentare. Ce este Rezistenta la Insulina? In articolul anterior, despre Sindromul Ovarelor Polichistice, ai aflat despre hormonul secretat de pancreas – insulina. Dupa ingestia de alimente care contin carbohidrati, in intestinul subtire carbohidratii sunt defalcati in glucoza.
  • Obestatin, un hormon pentru slabit
    O echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford a identificat un nou hormon care se pare ca ajuta la reglarea senzatiei de foame. Este vorba de un hormon, pe care l-au numit obestatin, spre deosebire de
  • Mituri demontate!
    Produsele light sunt o solutie de slabit. Fals Milioane de oameni obezi stau marturie! Desi consumul de produse light este ridicat si foarte mediatizat, procentul de obezi este in continua crestere. Produsele fara zahar contin un
  • Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
    Articolul face parte din seria Branzeturi: Branzeturi. Motive si beneficii Branzeturi. Ce alegem? Branzeturi. Adevarul despre branza topita Mentiuni speciale despre branzeturi Sarcina In timpul sarcinii, trebuie evitate anumite tipuri de branzeturi, care pot dezvolta bacterii precum listeria* (aceasta bacterie poate
  • Dieta Zen (macrobiotica)
    Dieta macrobiotica este una dintre dietele a carei strategii este obtinerea unei armonii fizice si emotionale. Aceasta dieta isi are originile in Japonia, aparuta in secolul 19, fiind considerata una dintre cele mai vechi. Adeptii acestui

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Afectiuni endocrine, Diabet zaharat, Obezitate, Promo (9 / 411)


Vom avea nevoie de: 1 litru lapte de tara 2.5% grasime 200 gr frisca naturala (nu vegetala) 20% grasime 3 linguri otet din vin alb putina sare Cum obtinem branza cottage: Intr-o cratita turnam laptele ...