Dieta “GESTA”
11 Martie, 2009 Diete Scurte, Diete Vedete, Diete “Slabire rapida” |
![]() |
Dieta Gesta – generalitati
Nutritionista franceza Madeleine Gesta a pus bazele acestei diete, care ii poarta si numele. Ideea de baza a dietei este: hidratarea corecta si consumul mare a supelor de legume, precum si savurarea fiecarui fel de mancare ca si cum ar fi cea mai delicioasa bomboana.
Alimente incluse in dieta Gesta sunt: pestele la cuptor si legumele gatite la abur, iaurtul natural, fructele si hidratarea buna (apa, lapte, cacao). In ce priveste dulciurile, aveti voie: mierea, dulceata fara zahar si fructele uscate. La o masa se pot consuma maxim 500 gr de mancare.
Se mananca de 5-6 ori pe zi. Daca vi se face foame, puteti manca o caisa uscata, 1 smochina sau 1 pruna uscata.
Nota:
1. Supa/bulionul de legume se prepara din 1 kg de ceapa, 500 gr morcovi, 500 gr rosii, cateva frunze de telina si putin chimen.
Toate aceste ingrediente se pun intr-un vas cu 1.5 l apa la fiert, se fierb 20 minute.
Se strecoara supa, legumele se pot consuma la alte mese.
2. Mesele lacto-acide se pot prepara cu legume sau fructe.
Se iau 250 gr de branza de vaci si 125 gr de iaurt natural, toate acestea se amesteca cu castravete taiat, ridiche, ceapa, patrunjel, marar.
Se iau 250 gr de branza de vaci si 125 gr de iaurt natural si se amesteca cu 125 gr mure/fructe si 2 lingurite de miere.
Exemplu meniu dieta Gesta (zilele 1-5)
Ziua 1
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- 200 gr peste slab si 300 gr legume gatite la abur, cu 2 lingurite ceai de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
In jur de ora 14
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
In jur de ora 16
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- supa/bulion de legume
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 2
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- suc proaspat stors din 2 bucati de grepfruit – se bea cu inghitituri mici
- peste 1 ora -1 cana cacao cu 1 lingurita de miere
Peste 2 ore
- 1 pahar de supa/bulion de legume
In jur de ora 14
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
In jur de ora 16
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab si 300 gr legume gatite la abur, cu 2 lingurite ceai de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 3
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- masa lacto-acida (vezi mai sus la nota, ai 2 variante)
In jur de ora 15
- 1 fruct uscat (o para, o smochina, o caisa uscata) sau compot de mere-pere (se fierbe un mar sau o para intr-o cantitate mica de apa timp de 1-3 minute)
In jur de ora 17-19
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab, cu 2 lingurite de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 4
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- masa lacto-acida (vezi mai sus la nota, ai 2 variante)
In jur de ora 15
- 1 fruct uscat (o para, o smochina, o caisa uscata) sau compot de mere-pere (se fierbe un mar sau o para intr-o cantitate mica de apa timp de 1-3 minute)
In jur de ora 17-19
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab, cu 2 lingurite de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 5
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- masa lacto-acida (vezi mai sus la nota, ai 2 variante)
In jur de ora 15
- 1 fruct uscat (o para, o smochina, o caisa uscata) sau compot de mere-pere (se fierbe un mar sau o para intr-o cantitate mica de apa timp de 1-3 minute)
In jur de ora 17-19
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab, cu 2 lingurite de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Exemplu meniu dieta Gesta (zilele 6-10)
Ziua 6
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- 200 gr peste slab si 300 gr legume gatite la abur, cu 2 lingurite ceai de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
In jur de ora 14
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
In jur de ora 16
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- supa/bulion de legume
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 7
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- 1 pahar de supa/bulion de legume
In jur de ora 14
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
In jur de ora 16
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab si 300 gr legume gatite la abur, cu 2 lingurite ceai de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 8
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- 200 gr peste slab si 300 gr legume gatite la abur, cu 2 lingurite ceai de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
In jur de ora 14
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
In jur de ora 16
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- supa/bulion de legume
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 9
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- suc proaspat stors din 2 bucati de grepfruit – se bea cu inghitituri mici
- peste 1 ora -1 cana cacao cu 1 lingurita de miere
Peste 2 ore
- 1 pahar de supa/bulion de legume
In jur de ora 14
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
In jur de ora 16
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab si 300 gr legume gatite la abur, cu 2 lingurite ceai de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Ziua 10
Mic dejun:
- 1/2 l apa plata
- o cana cacao cu miere
- cu 15 minute inainte sau cu 1 ora dupa mic dejun – se consuma suc proaspat stors dintr-un grepfruit sau o portocala
Peste 2 ore
- masa lacto-acida (vezi mai sus la nota, ai 2 variante)
In jur de ora 15
- 1 fruct uscat (o para, o smochina, o caisa uscata) sau compot de mere-pere (se fierbe un mar sau o para intr-o cantitate mica de apa timp de 1-3 minute)
In jur de ora 17-19
- 1/4 l apa cu suc de la o lamaie si 1 lingurita de miere
In jur de ora 19
- 200 gr peste slab, cu 2 lingurite de ulei masline, se pipereaza dupa gust si se stropeste cu suc de lamaie
Inainte de culcare
- 1 pahar de iaurt natural cu 1 lingurita de miere
- se pot adauga 125 gr de mure sau cateva fructe uscate inmuiate inainte in apa (stafide, prune uscate, caise uscate)
Discuta cu slabutele pe forum. Clic aici Dieta “Gesta”
Mai cititi si...
- Rulada de curcan cu fructe uscate
Ingrediente pentru 8 portii: suc de lamaie – de la 1 bucata sare, piper negru – dupa gust caise uscate – 78 gr stafide aurii mari – 30 gr nuca – 22 gr mustar boabe – 2 linguri miere de salcam – - Dieta
Dieta de slabit LUNI: mic dejun – 1 pahar iaurt Light 2f paine toast integrala 1 – 2f sunca pui macra gustare – 2 felii ananas (natural sau in suc propriu) pranz – o portie de salata de rosii cu ceapa 2 - Grupa sanguina AB – Fructe
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină AB – Fructe - Dieta de ingrasare – 2000 kcal
Exemplu de meniu pentru 3 zile. Ziua 1 Mic dejun: 250 gr iaurt cu fructe (preparat in casa, din iaurt simplu, natural, in amestec cu fructe) 2 cani cu fulgi de cereale cu lapte batut sau lapte incalzit o banana un - Grupa sanguina B – Fructe
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină B – Fructe
Ianuarie 22nd, 2013 at 14:04
in nici un caz nu as putea tine aceasta dieta……nu poti sta toata ziua sa mananci….si nici nu mi se pare foarte echilibrata…
August 26th, 2012 at 16:48
a incercat careva aceasta dieta?si care sunt rezultatele?ast un raspuns
Martie 7th, 2010 at 14:55
Si mai am o intrebare. Nu as putea sa o incep luni? Trebuie neaparat in weekend sa o tin?
Martie 7th, 2010 at 14:36
am o intrebare. As vrea sa stiu cat dureaza de fapt dieta? ca observ ca scrie acolo..k intr’o sapt slabesti 2-3 kg, dar avem meniu doar pt trei zile. Dupa 3 zile o incepem din nou, sau doar atat dureaza? astept un raspuns. multumesc