Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Sfaturi slabire de la slabute (I)

Experiente cu diete, Promo, Sfaturi slabire


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Sfaturi slabire de la slabute (I), articol scris de catre Slăbuţa

Slabutele cu vechime te ajuta sa slabesti sanatos, sa faci alegeri alimentare corecte, sa iti gasesti/regasesti motivatia necesara si sa fii activa fizic.

Ianna

Premise si scopuri gresite. Nu mergeti pe premisa acum “incerc o dieta drastica pana scad 10 kg si apoi o sa trec la stil de viata sanatos” – va nenorociti muschii (prietenul vostru) cu acele 10 kilograme slabite prin infometare.

Mai multa miscare. Orice miscare – de orice fel – pana si o plimbare in parc – ajuta la slabit si la a avea un organism cat mai sanatos.

Daca ati calcat stramb intr-o zi si ati mancat o ciocolata nu inseamna ca a doua zi trebuie sa faceti foamea – compensati prin sport.

Nu tineti dieta pe perioada alaptarii.

Sport dupa nastere. Consultati doctorul vostru in ce priveste activitatea fizica dupa nastere, daca aveti voie anumite exercitii fizice.

Setati-va o tinta realista – nu 10 kg intr-o luna, ci max 4 kg/luna.

Invatati-va sa cititi etichetele – nu doar pentru expirarea produsului dar si pentru continutul lor – evitati e-urile periculoase.

Nu va comparati cu altii. O mamica dupa nastere poate slabi mai repede decat alta mamica sau decat cineva care a depus grasimea in ani si ani de zile.

Evitati si chiar eliminati fast-food-urile din alimentatia vostra si a familiei.

Stagnare/Platou. Dupa o perioada de exercitii fizice si dieta – asteptati-va sa slabiti mai greu si mai ales cantarul sa arate si mai mult chiar (nu cu mult). Muschii cantaresc mai mult decat grasimea. Verificati masurile (cm). ;)

Evitati zaharul pe cat posibil – chiar eliminati-l de tot din dieta voastra.

Prajelile de orice fel nu sunt sanatoase.

Nu refolositi uleiul.

Evitati painea pe cat posibil, la fel ca si carbogazoasele.

Credeti in voi! Puteti slabi! Aveti vointa ! Cautati-va motivatia, care sa va impulsioneze ori de cate ori simtiti ca nu mai puteti, ca noul stil de viata e prea dificil de urmat: poze cand erati slabute, forumul, vorbiti cu o prietena…

Anqutz

Constanta in sport. Gasiti tipul de sport care va place si practicati-l constant. (minim 3 ori/saptamana)

Alternarea activitatilor fizice zilnice. Nu faceti acelasi tip de sport zilnic. Nu veti da timp muschilor pentru refacere, rezultatele se vor vedea mai greu si va veti surmena inutil.

Fara miscare nu se poate. Convingeti-va ca fara miscare nu se poate slabi frumos. “Carnea” va sta altfel pe voi, veti avea alta rezistenta si forma fizica si arderi accelerate in timpul exercitiilor cu greutati.

Daca faceti atat exercitii cu greutati cat si cardio, este bine sa incepeti cu primele, deoarece daca faceti mai intai exercitiile de tip cardio cresteti riscul de accidentare.

Consumati suficiente fibre, vor ajuta la tranzit. Un tranzit bun = o piele mai frumoasa, fara cosuri sau celulita, un corp fara toxine.

Mishutza

Nu va infometati. Mancati macar numarul de calorii de care are nevoie corpul vostru pentru metabolismul bazal.

Nu luati pastile de slabit. Nu exista pastila care sa va slabeasca fara sa existe riscul sa puneti dublu inapoi, iar efectele adverse sunt multe, periculoase si apar in timp, nu dupa a doua pastila inghitita, ci cand va asteptati mai putin.

Nu puteti slabi in 2 luni daca v-ati ingrasat in 2 ani. Acordati-va timp, aveti rabdare. Cu cat se duc kilogramele mai greu cu atat vor reveni mai greu inapoi.

Slabiti maxim 4 kg pe luna. Asa nu va supuneti corpul la “traume” si nu veti intra prea repede in stagnare.

Faceti sport. Doar cu activitate fizica veti slabi frumos. Aspectul pielii, cu siguranta, va arata daca ati practicat sau nu sportul.

Ascultati de slabutele cu experienta, invatati din experientelor lor, nu repetati aceleasi greseli.

Nu exista dieta, exista doar un mod sanatos de hranire, care sa vi se potriveasca si care sa nu va puna in situatia de a va ingrasa la loc cand renuntati la regim. Trebuie, pur si simplu, sa invatati sa mancati sanatos pentru a nu avea probleme cu greutatea toata viata.

Beti minim 2 litri de apa pe zi. Hidratarea este esentiala.

Mancati des, 3 mese pe zi si 2 gustari.

Nu mai cumparati “promisiuni”. Evitai “obiectele” care promit ca, “gadilindu-va pielea veti slabi si vi se vor vedea si muschii de pe burta”. Cu acei bani luati-va mai bine niste morcovi. Ajuta mai mult la patratelele de pe burta decat “centurile” minunate.

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Nu sariti niciodata peste el. Daca nu puteti manca de la inceput dimineata e normal, nici eu nu am putut. Incepeti cu o gura dintr-un fruct sau un colt de branza si apoi cresteti cantitatea pana reusiti sa aveti un mic dejun normal.

Dorutza

Hidratati-va pielea. Folositi orice crema hidratanta, de 2 ori pe zi, pentru ca pielea sa fie elastica in timpul slabirii si sa nu ramaneti cu vergeturi.

Sfaturi slabire de la slabute (II)

Mai cititi si...

  • Dieta si alaptare
    Acest articolul se adreseaza mamicilor care inca alapteaza! Multe femei dupa nastere incep sa se uite mai insistent in oglinda si, daca in timpul sarcinii isi admirau burtica, acum nu le-a ramas decat sa vada o
  • Sfaturi slabire de la slabute (II)
    Slabutele cu vechime te ajuta sa slabesti sanatos, sa faci alegeri alimentare corecte, sa iti gasesti/regasesti motivatia necesara si sa fii activa fizic. Red_rose Ascultati sfaturile celor care au experienta sau pe cei bine informati. Daca v-ati propus
  • Hai la sarit coarda!
    A venit vara si o data cu ea si caldura. Este timpul sa incepem sa ne miscam din nou in aer liber. Un bun exercitiu pe care il poti face in parc este sa sari coarda.
  • Alimentatia inainte si dupa sport
    Alimentatia inainte de sport Daca luati o masa copioasa, continand proteine, fibre si alimente bogate in grasimi, asteptati aproximativ patru ore si abia apoi puteti incepe exercitiile fizice. Daca mancati o masa usoara, trebuie sa asteptati doar
  • Sfaturi cum sa iti recapeti increderea in dieta
    Eleanor Roosevelt spunea: “No one can make you feel inferior without your consent” (“Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisunea ta.”) Fiecare kilogram in plus ne poate face sa ne simtim ingrozitor

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Experiente cu diete, Promo, Sfaturi slabire (225 / 448)


... pentru ca imi era pofta de ceva dulce am zis sa fac ceva care sa mearga la PL, ca doar urda e cu grasime... Ingrediente: ~400 g urda 6 oua esenta de rom coaja ...