Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Sfaturi slabire de la slabute (II)

Experiente cu diete, Sfaturi slabire


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Sfaturi slabire de la slabute (II), articol scris de catre Slăbuţa

Slabutele cu vechime te ajuta sa slabesti sanatos, sa faci alegeri alimentare corecte, sa iti gasesti/regasesti motivatia necesara si sa fii activa fizic.

Red_rose

Ascultati sfaturile celor care au experienta sau pe cei bine informati.

Daca v-ati propus un scop, atingeti-l, luptati, nu va lasati usor doborate de tentatiile care apar in fata voastra.

Nu mancati sub 1000 calorii, metabolismul incetineste, sanatatea sufera, iar voi va veti ingrasa la loc dupa ce reveniti la alimentatia de dinainte.

Nu te astepta sa fii slaba peste noaptea. A slabi inseamna “munca” si pentru a primi salariul muncesti o luna.

Nu te apuca brusc de exercitii fizice solicitante. Daca ai fost sedentara, ia-o usor pana corpul se va obisnui cu efortul fizic depus.

Va urez succes si daca totusi ati incalcat ceva ce v-ati propus, nu renuntati, pasarile nu-si iau zborul din prima oara.

Sand

Ideea de a slabi pe zone e eronata. Orice specialist in nutritie si fitness stie asta. Daca vrei sa slabesti – cu regim sanatos si sport – slabesti de peste tot la fel. De peste tot unde ai depuneri de grasime (strat adipos). Daca, spre exemplu, forma corpului e in para si se depune mai mult pe coapse… nu poti sa slabesti NUMAI pe coapse si deloc in rest. Slabesti la fel peste tot pe unde ai grasime. Exercitiile pentru abdomene, pentru solduri, pentru piept, etc. ajuta la pierderea in greutate per ansamblu, nu doar in zona abdomenului si deloc in rest, nu doar la solduri si deloc in rest, etc.

Micul dejul e cea mai importanta masa din zi si se reomanda un mic dejun mai consistent, bineinteles sanatos. Din studiile de specialitate un mic dejun consistent creste metabolismul cu 33%! Un metabolism mai rapid = o ardere a caloriilor mai zdravana.

Slabitul rapid (in scurt timp) si drastic (de genul 40 de Kg in 3 luni) si fara sport sau sport foarte lejer, precum… jucat sah, face ca masa musculara sa scada prima si grasimea sa se reduca in proportie mai mica. Rezultate: sanii lasati, burta atarnanda, gusa, talie ingrosata, pielea de pe brate cazuta, etc. Masajul si impachetarile sau despachetarile la cald/rece dupa aia nu mai au nici un efect.

Mesele dese si mai reduse in calorii (din 3-4 in 3-4 ore) sunt cele mai indicate, ajuta la cresterea metabolismului. Pauzele prea mari intre mese provoaca foame puternica si te fac sa “mananci pe rupte”.

Mestecatul e foarte important… cu alte cuvinte sa mananci constient, sa simti gustul mancarii, mirosul, etc. Dupa 20 de minute senzatia de satietate se instaleaza. Daca mananci repede si inconstient/ absent… poti sa devorezi o cantitate de cateva ori mai mare de alimente in acele 20 de minute decat daca mananci incet si savurand mancarea.

Atentie la caloriile goale: adica alimente fara aport nutritiv de genul: pizza, chipsuri, sucuri cu zahar, deserturi (tot ce are zahar), produse de patiserie, etc. Nu au nici un fel de vitamine/minerale si daca mananci numai asa ceva poti foarte bine sa ajungi obez si subnutrit/anemic in acelasi timp.

Loly

Nu slabiti niciodata pentru altii, numai pentru voi insiva!

Dormiti 7-8 ore/noapte, odihna este importanta.

Sfaturi slabire de la slabute (I)

Mai cititi si...

  • De ce nu slabesc…?
    Motivele pentru care nu reusesti sa slabesti pot fi multe, iar unele dintre ele se pot afla doar cu o consultatie la doctor. Cele de “suprafata” sau mai exact cele care tin de tine se
  • Calorii consumate in diferite activitati sportive
    Sportul este un mod sanatos de a slabi, de a te mentine in forma si de a avea o sanatate de fier. Chiar si cei mai “nesportivi” oameni sunt sigura ca isi vor gasi un
  • Creaza-ti propria dieta si tine-te de ea
    Vrei sa slabesti? Vrei sa slabesti sanatos? Vrei sa te mentii toata viata slabuta? Atunci acest articol este pentru tine. A manca sanatos nu este o “filosofie nutritionala”, nu inseamna sa stai nemancat si nicidecum sa
  • Mituri demontate!
    Produsele light sunt o solutie de slabit. Fals Milioane de oameni obezi stau marturie! Desi consumul de produse light este ridicat si foarte mediatizat, procentul de obezi este in continua crestere. Produsele fara zahar contin un
  • De vorba cu Dorutza – “M-am inarmat cu multa vointa si ambitie…”
    Spune-ne cateva cuvinte despre tine si ce iti place sa faci in timpul liber? Am 23 de ani, casatorita… Locuiesc in Baile 1 Mai, m-am indragostit de acest loc, mai ales vara cand sunt multi turisti

O părere despre “Sfaturi slabire de la slabute (II)”

  1. 1
    mariy

    si eu am slabit 40 kg intrun an de la 120kg la 80kg si sper din tot sufletul sa ma pot macar mentine cam greu dar asta e.as mai vrea sa slabesc inca 5 kg dar merge din ce in ce mai greu.poate mai imi da cineva citeva sugestii pentru mentinere.

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Experiente cu diete, Sfaturi slabire (37 / 93)


Slabutele cu vechime te ajuta sa slabesti sanatos, sa faci alegeri alimentare corecte, sa iti gasesti/regasesti motivatia necesara si sa fii activa fizic. Ianna Premise si scopuri gresite. Nu mergeti pe premisa acum "incerc o ...