Friptura de porc marinata pentru Craciun
25 Decembrie, 2009 Fripturi, Retete Craciun |
![]() |
Este o reteta pe care o voi face pentru a 3-a ora, de fiecare data de Craciun.
Foarte frageda, aromata si suculenta.
Se face timp indelungat. Vreo 5-6 ore, la foc mic.
Ingrediente:
- 1,5 kg pulpa de porc
- 750 ml vin rosu, demi-sec
- 200 ml otet
- 3 linguri ulei masline
- 2 cepe
- usturoi, pisat
- foi de dafin
- boabe de piper
- 3 linguri miere
- sare
Mod de preparare:
- Se face marinada, amestecand toate ingredientele de mai sus.
- Usturoiul trebuie sa fie pisat. Se amesteca toate bine si se pun intr-un vas mai adanc.
- Se adauga carnea, in care se fac taieturi, in acele taieturi se pune usturoiul (ca sa se patrunda bine), si se lasa la frigider, acoperind vasul. Trebuie sa stea cel putin 12 ore la frigider.
- Marinada trebuie sa acopera bucata de carne.
- Dupa ce s-a marinat se pune intr-o tava si se da la foc mic, in cuptor.
- Din cand in cand, carnea de porc se stropeste cu marinada.
Mai cititi si...
- Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Rulada de porc cu ciuperci
Ingrediente: file de porc/pulpa de porc – 1.015 gr ciuperci champignon – 8-10 bucati ardei dulce uscat – 2 linguri usturoi – 5 catei paprika sare, piper negru – dupa gust Mod de preparare: Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza - Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza - Turte de quinoa
Ingrediente pentru 13-15 bucati: foto: livejournal.com 200 gr quinoa nepreparat 2-3 oua 1 ceapa 100 gr parmezan 4 catei de usturoi ceapa verde 100 gr fulgi de ovaz macinati 1/2 lingurita sare, piper dupa gust Mod de preparare: Quinoa se prepara conform indicatiilor de pe punga - Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde,