Pui cu otet balsamic
8 Februarie, 2010 Fripturi, Retete South Beach faza I |
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii)
Ingrediente:
- 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
- ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite
- 2 catei de usturoi tocati
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- ½ lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 4-6 linguri vin alb (optional)
- ¼ cana otet balsamic
Mod de preparare:
- Spalati carnea de pui si stergeti-o.
- Amestecati bine rozmarinul, usturoiul, piperul si sarea. Puneti carnea de pui intr-un castron mare.
- Ungeti-o cu ulei si tapetati-o cu amestecul de mirodenii. Acoperiti-o si lasati-o la rece peste noapte.
- Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Puneti puiul intr-o tava sau o cratita unsa cu putin ulei si introduceti-l la cuptor pentru 10 minute. Intoarceti-l. Daca zeama pe care o lasa carnea incepe sa se prinda de tava, adaugati 3-4 linguri de apa sau vin alb.
- Introduceti la cuptor inca 10 minute si zeama s-a limpezit. Daca tava este uscata, mai puneti 1-2 linguri de apa sau vin alb.
- Stropiti puiul cu otet.
- Puneti carnea in farfurii si turnati deasupra sosul din tava dupa ce l-ati amestecat.
Informatii nutritionale per portie:
183 calorii, 26 gr proteine, 4 gr carbohidrati, 6 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 270 mg sodiu, 65 mg colesterol, 0 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de spanac cu pui si zmeura
Salata de spanac cu pui si zmeura (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana otet de zmeura sau otet de vin alb 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita miere 1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin 1/8 lingurita sare 1/4 lingurita - Salata de pui cu fistic
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara - Pui cu sos de vin
Pui cu sos de vin (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi zdrobit 3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii 1/8 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat mare 1/2 cana - Pui marinat cu ierburi aromate
Pui marinat cu ierburi aromate (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 1/2 cana vin alb 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet de vin alb 2 lingurite busuioc uscat maruntit 1 lingurita oregano - Piept de pui cu ghimbir
Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita ghimbir proaspat ras ½ lingurita piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele Mod