Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pui cu otet balsamic

Fripturi, Retete South Beach faza I


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pui cu otet balsamic, articol scris de catre Slăbuţa

Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii)

Ingrediente:

  • 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
  • ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite
  • 2 catei de usturoi tocati
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4-6 linguri vin alb (optional)
  • ¼ cana otet balsamic

Mod de preparare:

  1. Spalati carnea de pui si stergeti-o.
  2. Amestecati bine rozmarinul, usturoiul, piperul si sarea. Puneti carnea de pui intr-un castron mare.
  3. Ungeti-o cu ulei si tapetati-o cu amestecul de mirodenii. Acoperiti-o si lasati-o la rece peste noapte.
  4. Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Puneti puiul intr-o tava sau o cratita unsa cu putin ulei si introduceti-l la cuptor pentru 10 minute. Intoarceti-l. Daca zeama pe care o lasa carnea incepe sa se prinda de tava, adaugati 3-4 linguri de apa sau vin alb.
  5. Introduceti la cuptor inca 10 minute si zeama s-a limpezit. Daca tava este uscata, mai puneti 1-2 linguri de apa sau vin alb.
  6. Stropiti puiul cu otet.
  7. Puneti carnea in farfurii si turnati deasupra sosul din tava dupa ce l-ati amestecat.

Informatii nutritionale per portie:

183 calorii, 26 gr proteine, 4 gr carbohidrati, 6 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 270 mg sodiu, 65 mg colesterol, 0 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

pui otet balsamic Pui cu otet balsamic

Mai cititi si...

  • Salata de spanac cu pui si zmeura
    Salata de spanac cu pui si zmeura (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana otet de zmeura sau otet de vin alb 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita miere 1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin 1/8 lingurita sare 1/4 lingurita
  • Salata de pui cu fistic
    Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara
  • Pui cu sos de vin
    Pui cu sos de vin (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi zdrobit 3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii 1/8 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat mare 1/2 cana
  • Pui marinat cu ierburi aromate
    Pui marinat cu ierburi aromate (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 1/2 cana vin alb 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet de vin alb 2 lingurite busuioc uscat maruntit 1 lingurita oregano
  • Piept de pui cu ghimbir
    Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita ghimbir proaspat ras ½ lingurita piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele Mod

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Fripturi, Retete South Beach faza I (52 / 69)


Gazpacho (pentru 5 portii) Ingrediente: ½ cani suc de rosii sau de legume 1 cana rosii curatate de coaja si seminte tocate marunt ½ cana telina tocata marunt ½ cana castravete tocat marunt ½ cana ...