Piept de pui cu ghimbir
11 Februarie, 2010 Fripturi, Promo, Retete South Beach faza I |
![]() |
Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
- ½ lingurita ghimbir proaspat ras
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 2 catei de usturoi
- 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un bol zeama de lamaie, ghimbirul, piperul si usturoiul.
- Puneti bucatile de piept de pui intr-un castron adanc.
- Turnati deasupra sosul de ghimbir, intorcand carnea pe toate partile pentru a se acoperi bine cu sos. Acoperiti vasul si lasati la rece intre 30 de minute si 2 ore.
- Ungeti cu putin ulei o tigaie mare antiaderenta.
- Puneti-o pe foc slab spre potrivit pana cand se incalzeste.
- Adaugati bucatile de piept de pui.
- Prajiti-le pe o parte si pe alta, circa 8 minute in total pana cand se fragezesc.
Informatii nutritionale per portie:
129 calorii, 26 gr proteine, 1 gr carbohidrati, 1 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 75 mg sodiu, 65 mg colesterol, 0 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Pui cu glazura de caise
Pui cu glazura de caise (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 cana gem de caise cu inlocuitor de zahar 1/3 cana suc proaspat de portocale 1/4 cana margarina 4 bucati de piept de pui 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit - Pui Tandoori
Pui Tandoori (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 piepti mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare) 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita sare (optional) 1 varf de cutit piper negru macinat 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 cana iaurt simplu degresat 3 - Frigarui de vita, ardei si ciuperci
Frigarui de vita, ardei si ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura apa 2 lingurite mustar de Dijon 1/2 lingurita oregano proaspta tocat 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 500 - Sos olandez
Sos olandez (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 galbenus de ou 1 lingura margarina 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita mustar de Dijon piper rosu macinat Mod de preparare: Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina. Puneti-le pe foc pentru a se topi - Pui cu sos de vin
Pui cu sos de vin (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi zdrobit 3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii 1/8 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat mare 1/2 cana
Mai 21st, 2010 at 18:03
acesta pagina pt mine ca sa o am!