Pui cu glazura de caise
4 Martie, 2010 Fripturi, Promo, Retete South Beach faza III |
![]() |
Pui cu glazura de caise (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1 cana gem de caise cu inlocuitor de zahar
- 1/3 cana suc proaspat de portocale
- 1/4 cana margarina
- 4 bucati de piept de pui
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit piper negru macinat
Mod de preparare:
- Preparati glazura amestecand gemul de caise cu sucul de portocale si margarina.
- Frecati bucatile de piept de pui cu sare si piper.
- Puneti-le intr-o cratita avand grija sa nu se atinga intre ele.
- Turnati deasupra glazura.
- Introduceti la cuptor, la 175 de grade Celsius pentru o ora sau pana se fragezesc bine, intorcandu-i din 10 in 10 minute.
- Verificati daca sunt gata, intepandu-i cu o furculita; zeama care iese trebuie sa fie limpede.
- Scoateti bucatile de piept de pui de la cuptor si lasati-le sa stea 10 minute inainte de servire.
Informatii nutritionale per portie:
449 calorii, 22 gr proteine, 26 gr carbohidrati, 28 gr grasime, 7 gr grasimi saturate, 171 mg sodiu, 126 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- “Piure – Surpriza”
“Piure-surpriza” South Beach (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 cani buchetel de conopida 60 gr margarina 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati - Sote de pui aromat
Sote de pui aromat (pentru 4 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 jumatati de piept de pui, dezosat si fara piele 1 ceapa mare feliata 2 catei de usturoi tocati 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, maruntite ½ cana - Rosii la gratar
Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu - Salata de pui cu fistic
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara - Rosii coapte cu busuioc si parmezan
Rosii coapte cu busuioc si parmezan (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii mari, bine coapte (750 gr), taiate in jumatati 1/4 cana ierburi aromate proaspete, maruntite (busuioc, patrunjel, maghiran) 1/2 cana pesmet 1/2 cana parmezan ras 2 catei de usturoi tocati