Miel cu rozmarin la cuptor
1 Aprilie, 2010 Fripturi, Promo, Retete Pasti |
![]() |
Miel cu rozmarin la cuptor (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 800 gr pulpa carne de miel
- 5 fire de rozmarin proaspat tocat
- 4 fire de menta proaspata tocata
- 4 fire patrunjel verde tocat
- 5 catei de usturoi tocat
- ulei de masline
- 2 lamai taiate felii
- 800 gr rosii
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul.
- Carnea de miel se cresteaza in cateva locuri cu un cutit ascutit, ca sa se poata patrunde mai bine.
- Pe carne se presara verdeata tocata, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
- Apoi se ruleaza si se leaga cu ata.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se frige carnea pe toate partile cam 2-3 minute la foc iute.
- Se aseaza feliile de lamaie pe o tava, se apun deasupra frunzele de dafin si putin rozmarin si apoi deasupra carnea de miel.
- Imprejurul mielului se aseaza rosiile taiate jumatati.
- Se stropeste cu ulei de masline carnea de miel, se condimenteaza cu sare si piper si se da la cuptor 1 1/2 ore.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Ardei umpluti cu carne, Montignac faza I
Este o reteta de ardei umpluti pe care in nici un caz nu trebuie sa o ocoliti. Sunt foarte buni, dietetici si se potrivesc de minune pentru faza I Montignac. Ingrediente: 7 ardei 1/2 kg de carne tocata - Stufat de miel dietetic
Stufat de miel dietetic Ingrediente: 1 kg de carne de miel 4 legaturi de ceapa verde 4 legaturi de usturoi verde 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 4 linguri de bulion de rosii 100 gr ulei de masline Mod de preparare: Curatati carnea - Rosii coapte cu parmezan
Ingrediente: foto: livejournal.com 3 rosii sare si piper negru macinat 3 fire de cimbru 1 fir de rozmarin 1 catel de usturoi, pisat 25 gr parmezan ras Mod de preparare: Cuptorul se preincalzeste pana la 200 C. Frunzulitele de cimbru si rozmarin se toaca marunt. Rosiile - Friptura de miel
O reteta delicioasa, pentru masa de Pasti, recomandata de slabuta Roxana. Friptura de miel Ingrediente: Pulpele din spate Mod de preparare: Carnea de miel se spala bine, se sareaza si se pune intr-o tava. Cu ajutorul unui cutit se fac crestaturi