Dovleac in stil italian
18 Februarie, 2010 Garnituri, Promo, Retete South Beach faza II, Retete lacto vegetariene, Retete post, Retete vegetariene |
![]() |
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
- 1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de circa 1 cm grosime
- 4 rosii mijlocii, taiate bucatele
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat mare
- 1/2 cana parmezan ras (optional)
- 1 lamaie mica, feliata
Mod de preparare:
- Asezati jumatatile de dovleac intr-un vas de yena sau intr-o tava, cu partea taiata in jos.
- Adaugati apa pana la jumatate si tineti la cuptor pana cand miezul s-a fragezit. D
- aca folositi un cuptor cu microunde, puneti in vas un sfert de cana cu apa, acoperiti dovleacul cu folie de plastic si coaceti 8-10 minute la temperatura inalta. Scoateti dovleacul din cuptor si lasati-l sa se raceasca putin.
- Intre timp, incalziti 1 lingura de ulei intr-o cratita mare. Adaugati ceapa si caliti-o circa 3 minute la foc potrivit, pana cand devine transparenta. Adaugati dovlecelul si prajiti-l 4-5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.
- Incorporati rosiile, sarea si piperul. Micsorati flacara si lasati sa fiarba timp de 10 minute.
- Scobiti miezul dovleacului cu o furculita; amestecati-l intr-un castron cu lingura de ulei ramasa. Repartizati piureul de dovleac in patru boluri si asezati de jur-imprejur amestecul de legume.
- Daca doriti, stropiti cu putin ulei si presarati cu parmezan ras. Decorati cu felii de lamaie.
Informatii nutritionale per portie:
190 calorii, 5 gr proteine, 28 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 199 mg sodiu, 0 mg colesterol, 6 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Quiche cu branza in stil Montignac
Quiche cu branza, Montignac faza I Ingrediente pentru 4 portii: 10 rosii coapte, taiate in jumatate ulei de masline de calitate 1 lingurita de usturoi pisat 1 lingurita de ierburi de Provence 1 ceapa alba taiata marunt 250 de grame de bacon - Salata cuscus cu sos picant de iaurt
Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii) Ingrediente cuscus: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ramura de telina, tocata marunt 1 cana cuscus 1/2 cana apa Ingrediente sos picant de iaurt: - Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
Quiche cu somon si branza cu mucegai Ingrediente pentru 4 portii: ulei de masline de calitate 1 ceapa alba taiata marunt 100 grame parmezan, dat pe razatoare 2 linguri de busuioc proaspat, taiat 8 oua mari 250 ml smantana dulce 10 masline negre - Triunghiuri cu dovleac, dietetice
Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza Ingrediente: foi de placinta Linco – 94 gr dovleac – 730 gr ulei – 20 ml (~1 lingura) fructoza – 56 gr scortisoara – 4 gr esenta de vanilie – 6 ml Mod - Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati