Grupa sanguina A – Cereale, panificatie si patiserie
29 Iulie, 2009 Grupa sanguina A |
![]() |
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină A – Cereale, produse de panificaţie şi patiserie
Cereale
RAŢIE / FRECVENŢĂ:
- 1 cească sub forma uscată
- 5 – 7 ori pe săptămână
Pâine
RAŢIE / FRECVENŢĂ:
- 3 – 5 felii pe zi
Paste făinoase
RAŢIE / FRECVENŢĂ:
- 1 cească sub forma uscată
- 2 – 4 ori pe săptămână
AVANTAJOS |
NEUTRU | DE EVITAT |
---|---|---|
faina de ovaz, tarate de ovaz |
alac:
|
srot de grau |
faina de secara |
grau:
|
faina tip 405 sau 450 |
faina de soia (paine de soia) | Kamut (grau egiptean) |
fulgi de grau |
hrisca:
|
mei:
|
fulgi instant |
orez:
|
orez:
|
germeni de grau |
paine cu germeni de grau |
orz:
|
grau:
|
paine din faina germinata de ovaz |
ovaz:
|
paine integrala de secara |
paine din grau incoltit |
paine fara gluten | paine nedospita evreiasca (pasca) |
pasta de topinambur |
paine integrala prajita/uscata | paine, dar si fulgi, din mai multe soiuri de cereale |
stir | porumb:
|
paine, produse de panificatie si patiserie din grau sticlos |
Quinoa | paste din grau | |
secara:
|
produse de panificatie si patiserie din grau | |
tarate de grau |
Bibliografie:
- Dieta grupelor sanguine – Autor: Anita Hessmann – Kosaris; Traducere: Alexandra Greceanu; Editura: GEMMA; Data aparitiei: 2006; Numar de pagini: 110
- Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine – Autor: Peter J. D`Adamo, Catherine Whitney; Traducere: Dana Brehar-Cioflec; Editura: Roata; Data aparitiei: 2004; Numar de pagini: 392
Mai cititi si...
- Grupa sanguina AB – Cereale, panificatie si patiserie
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină AB – Cereale, produse de panificaţie şi patiserie - Grupa sanguina B – Cereale, panificatie si patiserie
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină B – Cereale, produse de panificaţie şi patiserie - Grupa sanguina 0 – Cereale, panificatie si patiserie
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină 0 – Cereale, produse de panificatie si patiserie - Cereale fara gluten
Ce inseamna intoleranta la gluten? In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata - Indice Glicemic mare
In articolul anterior am vorbit despre Indicele Glicemic, ce inseamna si care este importanta lui in alimentatie. In acest articol va prezentam lista de alimente cu Indice Glicemic Mediu. Bere Glucoza (dextroza) Cartofi prajiti sau gatiti la cuptor Faina de