Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Tipuri ulei de masline

Info alimente, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Tipuri ulei de masline, articol scris de catre Slăbuţa

Uleiul de masline – sanatate la “puterea extra”

Uleiul de masline se obtine prin presarea sau strivirea maslinelor. Se obtin mai multe tipuri de ulei, in functie de gradul de procesare.

Exista uleiuri nerafinate (sau virgine) si uleiuri rafinate. Uleiurile virgine sunt considerate cele mai calitative si care ofera mari beneficii organismului, deoarece pastreaza cele mai multe substante nutritive din masline.

ulei masline Tipuri ulei de maslineExista ulei de masline:

Extra virgin – acest ulei este in topul uleiurilor de masline. Este obtinut din prima “presare” a maslinelor de cea mai buna calitate. Uleiul este extras, printr-o metoda traditionala, prin presare la rece, proces in  care nu sunt “implicate” substante chimice, ci doar o mica cantitate de caldura.

Virgin – acest ulei este obtinut din a doua presare a maslinelor sau din masline de calitatea a II, prin presare la rece. Nu sunt folosite substante chimice, doar foarte putina caldura.

Pur - de asemenea, comercializat ca ulei de masline “pur”. Acest tip de ulei nu este virgin, are “caracter” comercial. Acesta ar fi “pur” in masura in care ar fi compus numai din ulei de masline, dar nu este asa. Acest ulei este filtrat si rafinat prin utilizare de caldura, solventi chimici, presiune inalta si diverse procedee de filtrare. In cele din urma, este amestecat cu o cantitate mica de ulei de masline virgin pentru a-i restabili culoarea si aroma.

Luminos si extra luminos – aceste uleiuri sunt obtinute prin ultima presare a maslinelor. Ele sunt mai rafinate si de o calitate cu mult mai inferioara decat celelalte categorii. Au un grad mare de procesare si pastreaza foarte putin din aroma fructului de maslin.

Mai cititi si...

  • Sa gatim sanatos – Condimente naturale
    Cum ar fi mancarea fara condimente?! Ce gust ar avea?! Sa alegem condimente naturale Magazinele abunda in fel de fel de pachetele, cubulete, borcanele, sticlute… Astazi, putem gasim o gama extrem de larga de condimente care
  • Salata de castraveti cu germeni de grau incoltiti
    Ingrediente: 2 castraveti 50 gr feta putin sarata 1-2 linguri ulei masline (extra-virgin) 1 pumn germeni de grau incoltiti Mod de preparare: Castravetii se dau pe razatoare cu gauri mari. Se aseaza intr-o salatiera. Feta se marunteste cu o furculita. Castravetii se amesteca cu
  • Detoxifierea pielii
    Toxicitatea cutanata este o afectiune in care pielea nu este in masura sa indeplineasca functiile sale la nivel optim. Functiile pielii sunt legate de reglarea temperaturii, secretia unei substante acide care inhiba bacteriile si eliminarea deseurilor
  • Grasimi bune
    In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au
  • Supa crema de conopida
    Ingrediente pentru 6 portii: conopida proaspata (deja curatata) – 690 gr ceapa – 103 gr ceapa verde – 30 gr lapte semidegresat – 405 gr ulei de masline extra virgin – 1 lingurita ceai cu varf usturoi – 15 gr sare, piper

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
  • De ce vrei sa slabesti?
    Baffitza: Buna! am 23 de ani si un baietel de1,6ani...Inka din timpul sarcinii ...
  • Ceai verde
    ana aioanei: E foarte bun ceaiul verde,si eu il beau neindulcit.dar pe langa ceai ...
  • Uleiul de migdale dulci
    ana aioanei: Minunat!!!Ma bucur foarte mult de aceste informatii,eu chiar am probleme cu parul.Ami ...
  • Nutritie - Oua
    ana aioanei: foarte bun articolul si util.am mai invatat ceva.pana acuma am evitat ouale,consumam ...
  • Eşti predispusă la Obezitate?
    oana: am 13 ani 1,54 inaltime si 62kg..dar nu stiu cum sa le ...
Ultimele subiecte în forum
  • Cum adaug suplimente?
    GorgeousMe, Ieri 11:46:49
    Buna ziua tuturor, As vrea sa adaug un supliment alimentar, dar problema e ...
  • Jurnalul Mihaelei
    Seleena, 26 nov 2012 09:44:40
    Buna dimineata dragi slabute >:D< m-am hotarat sa fac acest jurnal ca ...
  • Jurnal alexandra94
    alexandra94, 25 nov 2012 22:24:03
    Bunaseara tuturor slabutelor! Numele meu este Alexandra, am 18 ani si imi ...
  • Se calculeaza separat incalzierea?
    VIODEL, 23 nov 2012 19:01:14
    Buna seara. Urmez programul p90x si nu stiu daca sa-l calculez per ...
  • Jurnal Radu Cristina
    Radu Cristina, 17 nov 2012 12:15:34
    Buna fetelor ! Sunt Cristina si vreau sa devin o slabuta , ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Info alimente, Promo (291 / 435)


Chiftelute din soia, a la Monti Ingrediente: 100 gr soia granule 4 catei de usturoi - 15 gr 1 ceapa - 75 gr patrunjel - 9 gr 2 linguri ulei masline - 15 gr 2 ...