Info alimente
Intr-un articol mai vechi, am vorbit despre beneficiile prezentei ovazului in alimentatia noastra. Apoi, acum ceva timp, in cadrul unei discutii despre pregatirea ovazului, am fost intrebata de ce nu este bine sa il fierbem direct. Ca si in cazul altor alimente, exista anumite metode de preparare ale ovazului si, in general, ale cerealelor, care ...Citeste »
Pentru unii, este deja un obicei ‘analiza’ etichetelor nutritionale de pe produsele gasite pe rafturile magazinelor. Pentru altii, inca este un subiect neimportant, iar pentru o alta parte de oameni – un subiect complet strain.
Intr-adevar, o astfel de ‘analiza’ poate prelungi timpul acordat cumparaturilor, dar este un timp folosit in beneficiul sanatatii noastre.
Ce spune o ...Citeste »
Origine
Cimbrul este originar din zona mediteraneeana, dar cultivarea lui s-a extins in foarte multe regiuni: Europa, Asia, India, America de Nord, etc.
Poate atinge inaltimi de 50 cm si creste sub forma de tufa.
Descriere
Cimbrul creste cel mai bine intr-o zona calda, insorita si este cultivat pentru aroma sa puternica, care se datoreaza continutului sau de timol. ...Citeste »
Origine
Ghimbirul este originar din Asia de Sud, dar cultivarea lui s-a extins si in Asia de Est, Japonia, China, India, Indonezia, etc.
Poate atinge inaltimi de 90 cm.
Descriere
Ghimbirul este un condiment des intrebuintat in bucatarie, datorita gustului sau atat de deosebit si aromei care seamana cu cea a lamailor verzi (limette) – vezi fursecuri cu ghimbir.
Gustul ...Citeste »
Origine
Scortisoara este originara din Asia de Sud-Est (Sri Lanka).
Numele vine din ebraica si feniciana prin cuvantul grec “kinnámōmon”. Arborii de scortisoara cresc in plantatii, iar in natura, copacul poate atinge inaltimi de 20 m.
Descriere
Scortisoara este un condiment foarte des intrebuintat in bucatarie, datorita aromei puternice si gustului sau atat de deosebit. De asemenea, se foloseste ...Citeste »