Info alimente
Tabel cu calorii, proteine, grasimi, carbohidrati si fibre – carne
(sursa: calorii.slabute.ro)
Borsul este considerat un leac deosebit in medicina populara, indeosebi in medicina traditionala ruseasca, unde este folosit ca remediu in foarte multe afectiuni.
La ce este bun borsul de tarate?
Borsul este bogat în minerale (magneziu, siliciu, sodiu, iod, etc), vitamine (B si PP), enzime si acizi.
Borsul este un puternic depurativ si are un rol in detoxifierea organismului. De asemenea, scade tensiunea si ...Citeste »
Spanacul are frunze de culoare verde inchis si poate fi folosit in alimentatia zilnica, sub forma de salate, mancaruri, etc.
Frunzele tinere de spanac au un gust delicios. Dar inainte de a le consuma, trebuie sa le spalam bine, iar partile stricate sa le aruncam.
Spanacul are multe substante nutritive valoroase, cum ar fi bioflavonoidele si antioxidantii, ...Citeste »
Margarina este un produs artificial, foarte prelucrat chimic si cu o “compozitie” bogata in aditivi.
Cel mai trist lucru este faptul ca margarina ne este prezentata si promovata ca o alternativa sanatoasa a untului, lucru care nu este adevarat.
“Trecand” prin tot felul proceduri de obtinere, chimice, margarina se poate lauda cu multe proprietati toxice si inflamatorii ...Citeste »
Uleiul de masline – sanatate la “puterea extra”
Uleiul de masline se obtine prin presarea sau strivirea maslinelor. Se obtin mai multe tipuri de ulei, in functie de gradul de procesare.
Exista uleiuri nerafinate (sau virgine) si uleiuri rafinate. Uleiurile virgine sunt considerate cele mai calitative si care ofera mari beneficii organismului, deoarece pastreaza cele mai multe ...Citeste »