Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pui marocan la gratar

Mancaruri cu carne, Promo, Retete South Beach faza III


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pui marocan la gratar, articol scris de catre Slăbuţa

Pui marocan la gratar (pentru 4 portii)

pui marocan Pui marocan la gratarIngrediente:

  • 1/4 cana ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita enibahar macinat
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele
  • 150 g cuscus
  • sos de ardei iute

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mare amestecati uleiul, frunzele de oregano, enibaharul, chimenul, cuisoarele si usturoiul.
  2. Adaugati pieptul de pui si acoperiti-l cu amestecul de ulei si condimente. Frigeti-l pa gratarul incalzit dinainte, la foc potrivit, circa 30 de minute sau pana cand zeama iese limpede in momentul in care impungeti carnea cu o furculita.
  3. Luati puiul de pe gratar si tineti-l la cald.
  4. Intre timp fierbeti cuscusul. Cand este gata, repartizati-l pe 4 farfurii.
  5. Taiati carnea felii subtiri si asezati-o peste cuscus.
  6. Puneti cate 2 linguri de sos peste fiecare piept de pui.

Informatii nutritionale per portie:

429 calorii, 32 gr proteine, 37 gr carbohidrati, 16 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 89 mg sodiu, 66 mg colesterol, 4 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004, 312 pagini

Mai cititi si...

  • Gratar londonez marinat
    Gratar londonez marinat (pentru 8 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin ½ cana vin rosu sec 3 catei de usturoi tocati 3 linguri patrunjel tocat 1 lingura oregano tocat 1 foaie de dafin ½ lingurita piper negru proaspat macinat 750 gr muschi
  • Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
    Salata de pui la gratar cu sos tzatziki Ingrediente gratar carne de pui: 30 ml ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa 1/4 lingurita sare 1 lingurita piper negru zdrobit 4 jumatati de piept
  • Friptura de antricot marinat
    Friptura de antricot marinat (pentru 6 portii) Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, taiata sferturi 1/3 cana otet balsamic 1/4 cana capere 2 linguri oregano proaspat, maruntit 3 catei de usturoi tocati 750 gr antricot 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat mare Mod de
  • “Fundite” de cod
    “Fundite” de cod (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 fileuri de cod de 2-3 cm grosime (circa 750 gr) 2 linguri zeama de lamaie 1 cana ciuperci taiate felii subtiri 1/2 dovlecel, taiat felii 1/2 ardei gras rosu mic, taiata felii 1/2 ceapa
  • Salata de pui cu fistic
    Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu carne, Promo, Retete South Beach faza III (355 / 424)


Capsune cu iaurt si vanilie (pentru 1 portie) Ingrediente: 125 g iaurt degresat cu aroma de vanilie 1/2 cana capsune taiate bucatele Mod de preparare: Puneti iaurtul intr-o cupa si adaugati capsunele. Se poate servi ...