Frittata cu branza
11 Februarie, 2010 Mancaruri cu legume, Promo, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Frittata cu branza (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 lingurite de margarina
- ½ cana ceapa taiata felii
- ½ cana gogosar taiat felii
- ½ dovlecel taiat felii
- 2 rosii mici, taiate cubulete
- 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
- 2 oua
- ½ cana branza de vaci dietetica
- ¼ cana lapte praf degresat
- 25 gr branza telemea slaba, rasa
Mod de preparare:
- Topiti margarina la foc potrivit intr-o tigaie.
- Adaugati ceapa, gogosarul si dovlecelul; caliti legumele pana cand capata o usoara tenta maronie (2-3 minute).
- Adaugati rosiile, busuiocul si piperul, amestecandu-le cu restul ingredientelor. Tineti-le pe foc inca 2-3 minute, ca sa se intrepatrunda aromele, apoi trageti tigaia deoparte.
- Aprindeti cuptorul. Amestecati cu mixerul ouale, branza de vaci si laptele praf, apoi turnati-le peste legume. Acoperiti tigaia si mentineti-o la foc slab spre potrivit pana cand amestecul se rumeneste usor pe partea de jos, iar desupra este inca umed.
- Transferati continutul tigaii intr-o tava pentru cuptor; tineti tava la cuptor pana cand se coace si partea de sus (2-3 minute).
- Apoi presarati branza rasa si coaceti in continuare pana cand aceasta se topeste.
Informatii nutritionale per portie:
231 calorii, 21 gr proteine, 16 gr carbohidrati, 10 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 480 mg sodiu, 15 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Frittata cu somon afumat
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii) Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel proaspat 1 lingura ulei de masline extravirgin ½ ceapa ¼ cana rosii deshidratate 60 gr somon afumat 2 oua ¼ cana apa 3 linguri lapte praf degresat ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit 1 varf - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Dovleac in stil italian
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri 1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de - Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
Quiche cu somon si branza cu mucegai Ingrediente pentru 4 portii: ulei de masline de calitate 1 ceapa alba taiata marunt 100 grame parmezan, dat pe razatoare 2 linguri de busuioc proaspat, taiat 8 oua mari 250 ml smantana dulce 10 masline negre - Salata cuscus cu sos picant de iaurt
Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii) Ingrediente cuscus: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ramura de telina, tocata marunt 1 cana cuscus 1/2 cana apa Ingrediente sos picant de iaurt: