Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
13 Mai, 2010 Mancaruri cu legume, Promo, Retete Montignac faza I |
![]() |
Sarmalute cu urda si ciuperci
Ingrediente:
- urda
- 2 oua
- ceapa verde
- ardei gras rosu
- marar
- patrunjel
- ciuperci
- 1 lingura ulei masline extravirgin
- putin cimbru
- boabe de piper
- boia dulce
- foi de dafin
- sare
- putin jambon afumat pentru gust
- suc de rosii
- bors
Mod de preparare:
- Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si frunze mai groase) cu jambonul taiat.
- Se opareste varza si se pregatesc frunzele.
- Se caleste ceapa verde in uleiul de masline si putina apa, se adauga si ciupercile taiate cubulete sau cat mai marunt.
- Dupa ce s-a racit compozitia se adauga urda.
- Apoi adaugam marar, patrunjel, ardeiul taiat cubulete, sare, piper.
- Se impacheteaza sarmalutele, dupa se aseaza in vas, avand grija ca printre straturi sa punem si condimentele pentru aroma: foi de dafin, putin cimbru si boia dulce.
- Vasul cu sarmale se umple cu apa sau bors (pentru cine prefera mai acrute) si suc de rosii, se pune capacul (eu am vas yena) sau folie de aluminiu, se da la cuptor intai la foc potrivit, apoi la foc mic.
- Se verifica din cand in cand, sa fiarba-n zeama. Daca mai scade, se completeaza atunci cu apa. Testati si vedeti daca s-a fiert frunza.
- Se pot servi cu iaurt sau smantana pe deasupra sau se poate adauga si carne in compozitie, se pot face in frunze de stevie, spanac sau vita de vie.
Spor la gatit!
Mai cititi si...
- Supa crema de dovleac
Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si - Ficatei de pui la cuptor
Ingrediente: ficatei de pasare – 1 kg 1 ceapa mare – 150 gr 1 lingura boia dulce de ardei – 7 gr 1 lingurita vegeta – 10 gr sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Masa de Pasti – varianta cu peste
Felul I Supa de peste finlandeza Ingrediente pentru 8 portii: somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr cartofi, marime medie – 2 bucati ceapa – 1 bucata unt – 50 gr frisca pentru gatit – 1 pahar marar – - Ciorba de manzat
Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150
Martie 7th, 2011 at 15:56
cred ca sunt gustoase. am sa incerc sa la gatesc si eu
Mai 13th, 2010 at 23:08
medeeams hmmmm iammy. multumim de reteta !