Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Lasagna cu spanac

Mancaruri cu legume, Promo, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Lasagna cu spanac, articol scris de catre Slăbuţa

Lasagna cu spanac (pentru 2 portii)

lasagna spanac1 Lasagna cu spanacIngrediente:

  • 500 gr spanac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 catel usturoi
  • sare, piper
  • nucsoara
  • rosii dintr-o conserva (850 ml)
  • boia de ardei
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 6 foi lasagna
  • frunze de busioc

Mod de preparare:

  1. Spanacul se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei.
  3. Catelul de usturoi se zdrobeste si se amesteca cu ceapa calita.
  4. Se adauga si spanacul tocat, sarea, piperul si nucsoara, si se inabusa timp de 10 minute.
  5. Rosiile din conserva se pun la fiert in putina apa, apoi se paseaza si se amesteca cu sarea, piperul si boiaua.
  6. Se mai adauga si oregano.
  7. Separat se amesteca faina cu apa si se leaga sosul de rosii.
  8. Intr-o forma de souffle, unsa cu unt, se toarna putin sos de rosii.
  9. Se aranjeaza foile de lasagna, iar pe fiecare foaie se pune spanacul, branza de vaci si sosul de rosii.
  10. Sosul de rosii ramas se toarna deasupra.
  11. Se da la cuptor, 200C, timp de 40 minute.
  12. Dupa ce este gata lasagna cu spanac, se orneaza cu frunzulitele de busuioc.

Pofta buna!

Mai cititi si...

  • Pachetele cu spanac si branza
    Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light
  • Paste cu scoici si sos de rosii
    Paste cu scoici si sos de rosii Ingrediente: 1 ceapa taiata marunt 1 lingura margarina lichida dietetica suc de rosii sare si piper aproximativ 200 de grame scoici fara cochilie 300 grame de pasta 2 catei de usturoi presati Mod de preparare: Caleste usturoiul cu
  • Ciulama de ciuperci
    Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata,
  • Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
    Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine
  • Salata de spanac cu somon inabusit
    Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu legume, Promo, Retete lacto vegetariene (277 / 433)


Uleiul de masline - sanatate la "puterea extra" Uleiul de masline se obtine prin presarea sau strivirea maslinelor. Se obtin mai multe tipuri de ulei, in functie de gradul de procesare. Exista uleiuri nerafinate (sau ...