Lasagna cu spanac
30 Mai, 2010 Mancaruri cu legume, Promo, Retete lacto vegetariene |
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 500 gr spanac
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 catel usturoi
- sare, piper
- nucsoara
- rosii dintr-o conserva (850 ml)
- boia de ardei
- 1/2 lingurita oregano
- 1 lingura faina
- 250 gr branza de vaci
- 6 foi lasagna
- frunze de busioc
Mod de preparare:
- Spanacul se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se toaca marunt.
- Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei.
- Catelul de usturoi se zdrobeste si se amesteca cu ceapa calita.
- Se adauga si spanacul tocat, sarea, piperul si nucsoara, si se inabusa timp de 10 minute.
- Rosiile din conserva se pun la fiert in putina apa, apoi se paseaza si se amesteca cu sarea, piperul si boiaua.
- Se mai adauga si oregano.
- Separat se amesteca faina cu apa si se leaga sosul de rosii.
- Intr-o forma de souffle, unsa cu unt, se toarna putin sos de rosii.
- Se aranjeaza foile de lasagna, iar pe fiecare foaie se pune spanacul, branza de vaci si sosul de rosii.
- Sosul de rosii ramas se toarna deasupra.
- Se da la cuptor, 200C, timp de 40 minute.
- Dupa ce este gata lasagna cu spanac, se orneaza cu frunzulitele de busuioc.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light - Paste cu scoici si sos de rosii
Paste cu scoici si sos de rosii Ingrediente: 1 ceapa taiata marunt 1 lingura margarina lichida dietetica suc de rosii sare si piper aproximativ 200 de grame scoici fara cochilie 300 grame de pasta 2 catei de usturoi presati Mod de preparare: Caleste usturoiul cu - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata, - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Salata de spanac cu somon inabusit
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de