Gratin de dovlecei, a la Monti
14 Iunie, 2010 Mancaruri cu legume, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene |
Ingrediente:
- dovlecei
- urda
- piper
- ceapa verde
- zaatar
- cabanos
- rosii
- oua – 4 bucati
- cascaval
Mod de preparare:
- Am pus un rand de felii subtiri de dovlecei, am presarat urda sfaramata, piper, ceapa verde, zaatar (un condiment din Israel), cateva rondele de cabanos (mai mult de miros, ca sunt afumati), apoi am pus iar dovlecei si din nou acelasi strat de urda, ceapa verde, etc…
- La sfarsit, am aranjat felii de rosii, am batut 4 oua mari si le-am turnat deasupra si am ras cascaval.
- Am dat la cuptor si cand s-a rumenit frumos am scos si am taiat.
- Nu s-a lipit deloc si au ramas feliile frumoase…
- Am presat insa cu mana straturile, sa fie cat mai tasate.
Pofta mare!
Mai cititi si...
- Buseu cu dovlecei si urda
Buseu dietetic cu dovlecei si urda Ingrediente: Urda dulce de vaca, 104g Sare de/pentru masa, 6g (1 lingurita) Ceapa, 82g Dovlecei, 474g (3 dovlecei medii) Oua proaspete, 4 bucati Mod de preparare: Se dau dovleceii spalati pe razatoare. Se toaca marunt ceapa. Se razuie si - Budinca cu urda, Montignac faza I
… pentru ca imi era pofta de ceva dulce am zis sa fac ceva care sa mearga la PL, ca doar urda e cu grasime… Ingrediente: ~400 g urda 6 oua esenta de rom coaja de portocala migdale sfaramate 3 linguri de - Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Dovlecei cu branza
Dovlecei cu branza Ingrediente pentru 2 portii: 300 g de dovlecei telina rasa sare piper 4 linguri de branza rasa o ceapa mare Mod de preparare: Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa - Clatite umplute cu pui si ciuperci si sos bechamel, Montignac faza I
Ingrediente clatite: Faceti clatite din faina de naut, asa cum am aratat la socca (click). Ingrediente umplutura: 1 ceapa 400 gr ciuperci piept de pui tocat pasta de rosii fara adaosuri sare piper usturoi oregano apa Ingrediente sos bechamel: 1 lingura plina faina de naut 2 linguri ulei de