Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau Revelion
20 Decembrie, 2010 Aperitive, Mancaruri cu legume, Promo, Retete Craciun |
![]() |
Ingrediente pentru 16 portii:
- file de pui/piept de pui – 3 bucati
- bulion de pui
- cascaval slab/mozzarella – 300 gr
- broccoli – 500 gr
- champignon marinati – 300 gr
- verdeata – multa
- capere
- rosii – pentru decor
- gelatina
- sare – dupa gust
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge de apa, se lasa la racit, iar mai tarziu se taie cubulete.
- Broccoli se fierbe in apa cu sare, se pune la racit si se impart buchetelele in bucati mai mici.
- Cascavalul se taie cubulete sau fasii.
- Pe fundul unei forme se aseaza verdeata, broccoli, champignon, pui, capere, cascaval.
- Gelatina se dizolva in bulion incalzit (proportie 400 ml bulion – 1 lingura cu varf de gelatina). Se raceste compozitia si se toarna deasupra.
- Se da la frigider pentru 3-4 ore, pana se intareste bine.
- Fundul formei se pune putin sub apa fierbinte ca sa se desprinda mai usor si se rastoarna aspicul pe un platou.
- Se decoreaza cu rosii si se poate servi.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Masa de Pasti – varianta cu peste
Felul I Supa de peste finlandeza Ingrediente pentru 8 portii: somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr cartofi, marime medie – 2 bucati ceapa – 1 bucata unt – 50 gr frisca pentru gatit – 1 pahar marar – - Ardei umpluti cu pui si castraveti murati
Ingrediente: 4 ardei grasi de diverse culori sau 4 gogosari 5 linguri de maioneza sau sos de iaurt 3-4 castraveti in otet 200 gr piept de pui 1 mar 1 legatura de marar proaspat 1 rosie sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe - Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - File de pui cu piure de mango si avocado
Ingrediente pentru 2 portii: foto: livejournal.com mango – 1 bucata avocado – 1 bucata file de pui – 2 jumatati de piept de pui suc de lamaie – 1 lingura sare, piper – dupa gust apa – 1 lingura Mod de preparare: Fileul de - Salata de Craciun si Revelion
Ingrediente pentru 10 portii: champignon marinate – 200 gr cascaval cheag tare – 100 gr oua fierte – 4 bucati piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr verdeata (marar, patrunjel) maioneza light – 150 gr ulei de masline sare, piper