Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau Revelion

Aperitive, Mancaruri cu legume, Promo, Retete Craciun


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau Revelion, articol scris de catre Slăbuţa

legume aspic Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau RevelionIngrediente pentru 16 portii:

  • file de pui/piept de pui – 3 bucati
  • bulion de pui
  • cascaval slab/mozzarella – 300 gr
  • broccoli – 500 gr
  • champignon marinati – 300 gr
  • verdeata – multa
  • capere
  • rosii – pentru decor
  • gelatina
  • sare – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge de apa, se lasa la racit, iar mai tarziu se taie cubulete.
  2. Broccoli se fierbe in apa cu sare, se pune la racit si se impart buchetelele in bucati mai mici.
  3. Cascavalul se taie cubulete sau fasii.
  4. Pe fundul unei forme se aseaza verdeata, broccoli, champignon, pui, capere, cascaval.
  5. Gelatina se dizolva in bulion incalzit (proportie 400 ml bulion – 1 lingura cu varf de gelatina). Se raceste compozitia si se toarna deasupra.
  6. Se da la frigider pentru 3-4 ore, pana se intareste bine.
  7. Fundul formei se pune putin sub apa fierbinte ca sa se desprinda mai usor si se rastoarna aspicul pe un platou.
  8. Se decoreaza cu rosii si se poate servi.

Pofta buna!

Mai cititi si...

  • Masa de Pasti – varianta cu peste
    Felul I Supa de peste finlandeza Ingrediente pentru 8 portii: somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr cartofi, marime medie – 2 bucati ceapa – 1 bucata unt – 50 gr frisca pentru gatit – 1 pahar marar –
  • Ardei umpluti cu pui si castraveti murati
    Ingrediente: 4 ardei grasi de diverse culori sau 4 gogosari 5 linguri de maioneza sau sos de iaurt 3-4 castraveti in otet 200 gr piept de pui 1 mar 1 legatura de marar proaspat 1 rosie sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe
  • Pate cu jeleu de rodie
    Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie
  • File de pui cu piure de mango si avocado
    Ingrediente pentru 2 portii: foto: livejournal.com mango – 1 bucata avocado – 1 bucata file de pui – 2 jumatati de piept de pui suc de lamaie – 1 lingura sare, piper – dupa gust apa – 1 lingura Mod de preparare: Fileul de
  • Salata de Craciun si Revelion
    Ingrediente pentru 10 portii: champignon marinate – 200 gr cascaval cheag tare – 100 gr oua fierte – 4 bucati piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr verdeata (marar, patrunjel) maioneza light – 150 gr ulei de masline sare, piper

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Mancaruri cu legume, Promo, Retete Craciun (188 / 430)


Pentru aceasta reteta de fursecuri pentru Craciun se va folosi faina de migdale decojite sau nedecojite, depinde de culoarea pe care vrem sa o aiba fursecurile, deschisa sau putin intunecata. Ingrediente pentru 16 fursecuri: ou ...