Vinete “parmigiana”
6 Octombrie, 2011 Mancaruri cu legume, Promo |
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute. Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare.
Intre timp am pregatit sosul:
- am calit ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, dupa care am adaugat sucul de rosii si sare
- am lasat sa fiarba cam 15 minute
- am stins focul si am adaugat busuiocul proaspat
Am asezat totul in straturi, in tava:
- intai putin sos, apoi un strat de vinete, inca un strat de sos apoi un strat de mozzarella
- peste mozzarella inca un strat de sos, apoi altul de vinete
- la sfarsit acoperim bine vinetele cu sos de rosii peste care presaram parmezanul
Tava am uns-o cu putin ulei de masline si intre straturi am pus un strop de ulei.
Se lasa la cuptor cam 40-50 de minute.
Se serveste rece sau cald, cu busuioc deasupra.
Mai cititi si...
- Ghiveci de legume
Ingrediente: fasole verde, 190g ceapa maruntita congelata, 5g ulei de masline extravirgin, 30g morcovi, cruzi, 160g usturoi, 7g cartofi, 350g rosii, 185g zucchini, 280g vinete, 305g ceapa verde, 15g ceapa, 75g ardei rosu gras, 200g mazare fina congelata, 150g pasta de rosii cubulete, 380g patrunjel uscat, 2g Mod de preparare: Se curata, - Piftele de peste – Montignac Faza I
Ingrediente: 200 g file de ton, fiert si scurs bine de apa, si maruntit 1 ou 100 grame ceapa verde taiata marunt 10 g ulei de masline Mod de preparare: Am prajit putin ceapa in tigaia de teflon fara ulei. Am adaugat - Paste cu rucola si masline
Ingrediente: 30 gr rucola 2 rosii 50 gr mozzarella 3 masline fara samburi 1 fir de ceapa de verde 1 lingurita de ulei de masline sare piper 100 gr fusilli (paste spiralate) Mod de preparare: Spalati si curatati rucola, apoi taiati-o in bucati mai maricele. Rosiile opariti-le, - Garnitura de naut boabe, Montignac Faza I
O reteta delicioasa pentru dieta Montignac faza I si nu numai. Ingrediente: 500 g naut boabe (ori din conserva, ori boabe pe care le punem o noapte la inmuiat in apa rece, dupa care le fierbem foarte - Para in ciocolata, Montignac faza I
Ingrediente: 2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi) 350 ml apa 3 linguri fructoza 70 gr ciocolata 85% cacao Mod de preparare: Perele le-am curatat de coaja si le-am
Octombrie 17th, 2011 at 12:29
Doar ca singurul lucru: sa le fac tu. ca aici italianii le fac cu o grmada de calorii. mie de exemplu la restaurant mi-e :-s cnd le mananc. asta pentru ca pun prea mlt ulei. chiar si mie mi-a scpat prea mult parca. data viitoare pun mai putin.
Octombrie 13th, 2011 at 19:08
sunt foarte bune…le-am papat si eu cand am fost acolo si mi-au placut enorm de mult, am tot zis ca o sa fac si eu , dar nu am mai apucat
Octombrie 11th, 2011 at 19:42
Ma bucur ca v-a placut fetelor:)
Octombrie 11th, 2011 at 17:39
este foarte gustoasa reteta ta.am recomandat-o si altora.e o nebunie.ne lace calda, nu rece.te mai asteptam cu alte retete.multumim.
Octombrie 8th, 2011 at 23:33
Am facut chiar acum reteta ta, cu mici modificari…nu am pus decat vinete, mult mai putin ulei de masline, sos de rosii mai gros si parmezan. Si atat. Nimic in rest ca sa fie dietetic, nici macar sare. Si este extraordinar de bun. Merci foooarte mult, si eu si sotul meu zice sa-ti zic din partea lui.