Peste provensal
11 Martie, 2010 Mancaruri cu peste, Promo, Retete South Beach faza III |
Peste provensal (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1/4 cana ulei de masline extravirgin
- 750 gr fileuri de peste
- 1/3 cana masline
- 1/2 linguri capere
- 1 cana rosii din conserva
- 3 linguri ceapa tocata
- 1/2 lingura rozmarin proaspat
- 1/2 lingura usturoi tocat
- 1/3 cana vin alb
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 230 de grade Celsius, puneti o tigaie mare la foc rapid timp de 2-3 minute.
- Turnati uleiul si inclinati tigaia in toate partile, pentru a o acoperi uniform.
- Adaugati pestele si micsorati putin flacara.
- Prajiti pestele 6-10 minute, intorcandu-l pe partea cealalta la jumatatea timpului de preparare.
- Scoateti-l din tigaie cand se desface usor.
- Asezati in tigaie maslinele, caperele, rosiile si ceapa.
- Incorporati rozmarinul si usturoiul, adaugati vinul si caliti totul timp de 5 minute.
- Scoateti fileurile de peste din cuptor, asezati-le pe un platou si turnati deasupra amestecul de legume.
Informatii nutritionale per portie:
362 calorii, 36 gr proteine, 6 gr carbohidrati, 19 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 543 mg sodiu, 63 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Peste oceanic in sos dietetic
Peste oceanic in sos dietetic (pentru 4 portii) Ingrediente: 3 linguri margarina 1 cana sos Worcestershire (se gaseste in comert) 1/4 cana smantana cu continut redus de grasime 4 fileuri de peste oceanic (ex. limba de mare) Mod de preparare: Puneti margarina - Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Frittata cu somon afumat
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii) Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel proaspat 1 lingura ulei de masline extravirgin ½ ceapa ¼ cana rosii deshidratate 60 gr somon afumat 2 oua ¼ cana apa 3 linguri lapte praf degresat ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit 1 varf - Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat