Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Peste provensal

Mancaruri cu peste, Promo, Retete South Beach faza III


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Peste provensal, articol scris de catre Slăbuţa

Peste provensal (pentru 4 portii)

peste provensal1 Peste provensalIngrediente:

  • 1/4 cana ulei de masline extravirgin
  • 750 gr fileuri de peste
  • 1/3 cana masline
  • 1/2 linguri capere
  • 1 cana rosii din conserva
  • 3 linguri ceapa tocata
  • 1/2 lingura rozmarin proaspat
  • 1/2 lingura usturoi tocat
  • 1/3 cana vin alb

Mod de preparare:

  1. Incalziti cuptorul la 230 de grade Celsius, puneti o tigaie mare la foc rapid timp de 2-3 minute.
  2. Turnati uleiul si inclinati tigaia in toate partile, pentru a o acoperi uniform.
  3. Adaugati pestele si micsorati putin flacara.
  4. Prajiti pestele 6-10 minute, intorcandu-l pe partea cealalta la jumatatea timpului de preparare.
  5. Scoateti-l din tigaie cand se desface usor.
  6. Asezati in tigaie maslinele, caperele, rosiile si ceapa.
  7. Incorporati rozmarinul si usturoiul, adaugati vinul si caliti totul timp de 5 minute.
  8. Scoateti fileurile de peste din cuptor, asezati-le pe un platou si turnati deasupra amestecul de legume.

Informatii nutritionale per portie:

362 calorii, 36 gr proteine, 6 gr carbohidrati, 19 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 543 mg sodiu, 63 mg colesterol, 1 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Peste oceanic in sos dietetic
    Peste oceanic in sos dietetic (pentru 4 portii) Ingrediente: 3 linguri margarina 1 cana sos Worcestershire (se gaseste in comert) 1/4 cana smantana cu continut redus de grasime 4 fileuri de peste oceanic (ex. limba de mare) Mod de preparare: Puneti margarina
  • Ciuperci umplute cu spanac
    Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati
  • Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
    Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine
  • Frittata cu somon afumat
    Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii) Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel proaspat 1 lingura ulei de masline extravirgin ½ ceapa ¼ cana rosii deshidratate 60 gr somon afumat 2 oua ¼ cana apa 3 linguri lapte praf degresat ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit 1 varf
  • Frittata cu branza
    Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu peste, Promo, Retete South Beach faza III (354 / 423)


Ceaiul verde este unul din alimentele-miracole, cu foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra. Chinezii au cunoscut aceste beneficii inca din antichitate, folosindu-l pentru a trata orice, de la dureri de cap pana la depresie. Ceaiul ...