Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
26 Aprilie, 2010 Mancaruri cu peste, Promo, Retete Montignac faza I |
![]() |
Quiche cu somon si branza cu mucegai
Ingrediente pentru 4 portii:
- ulei de masline de calitate
- 1 ceapa alba taiata marunt
- 100 grame parmezan, dat pe razatoare
- 2 linguri de busuioc proaspat, taiat
- 8 oua mari
- 250 ml smantana dulce
- 10 masline negre fara samburi
- 300 gr somon afumat, taiat felii
- 100 gr branza Roquefort, taiata cubulete
Mod de preparare:
- Ungeti usor un vas ceramic pentru cuptor si incalziti in prealabil cuptorul la 150 grade celsius.
- Turnati putin ulei de masline intr-o tigaie si puneti pe flacara mare.
- Adaugati ceapa si acoperiti pentru 2-3 minute, pana cand aceasta se inmoaie, insa nu capata culoare.
- Rasturnati ceapa intr-un vas mare pentru a se raci inainte de a adauga parmezanul si busuiocul! Amestecati bine!
- Intr-un vas separat, bateti ouale cu smantana dulce. Turnati apoi peste ceapa, adaugati maslinele si amestecati bine inainte de a pune somonul.
- Amestecati din nou, incet, avand grija sa nu zdrobiti somonul.
- Turnati totul in vasul uns cu unt! Presarati branza – aceasta ar trebui sa pluteasca deasupra amestecului.
- Coaceti in cuptor 30-40 de minute sau pana vedeti ca s-a rumenit! Scoateti de la cuptor, raciti la temperatura camerei, si serviti!
Reteta extrasa din cartea “Dieta Montignac – Mananca de placere, mentine-te in forma!”
Mai cititi si...
- Quiche cu branza in stil Montignac
Quiche cu branza, Montignac faza I Ingrediente pentru 4 portii: 10 rosii coapte, taiate in jumatate ulei de masline de calitate 1 lingurita de usturoi pisat 1 lingurita de ierburi de Provence 1 ceapa alba taiata marunt 250 de grame de bacon - Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - Dovleac in stil italian
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri 1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Salata cuscus cu sos picant de iaurt
Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii) Ingrediente cuscus: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ramura de telina, tocata marunt 1 cana cuscus 1/2 cana apa Ingrediente sos picant de iaurt: