Cum se prepara pestele si fructele de mare?
14 Septembrie, 2011 Info alimente, Mancaruri cu peste, Promo |
![]() |
Nu o singura data am intalnit aceasta intrebare pe forumul slabutelor. Fructele de mare sunt un adevarat deliciu, dar foarte important este si modul in care alegem sa le preparam.
Metode de preparare peste si fructe de mare
I. Fierbere
Fierberea este o metoda de preparare foarte simpla si foarte rapida. Pune un vas cu apa pe foc, atunci cand apa a dat in clocot adauga fructele de mare, sare, felii de lamaie si fierbe-le maxim 10 minute. Suplimentar se pot adauga si alte condimente (vezi aici tabelul de combinatii mancaruri-condimente).
II. Coacere
Coacerea este o alta metoda de preparare a pestelui si fructelor de mare. Preincalzeste cuptorul si fa cateva incizii pe suprafata pestelui, apoi adauga condimentele dorite. Pestele se gateste la o temperatura de 145C pana cand devine auriu/rumen.
III. Grill
Grill-ul trebuie uns cu ulei pentru a preveni lipirea si arderea pestelui sau fructelor de mare. Nu se depaseste timpul de preparare (care depinde de grosime), deoarece se va produce uscarea.
IV. La abur
Este foarte simplu. Pui pestele sau fructele de mare in aparatul de gatire cu abur, acoperi vasul si setezi timpul de preparare. Este o metoda foarte sanatoasa, simpla si gustoasa de preparare. Atentie! La prepararea cu aparatul de aburi, nu se adauga sare sau alte condimente.
Crustacee/Moluste
Cumpara numai scoici care miros usor dulce, fara tendinte de amoniac. Acestea trebuie sa para stralucitoare, luminoase si vii. Nu le supra-gati!
Molustele, cum ar: fi midiile, scoicile si stridiile, sunt gata atunci cand cochiliile lor incep sa se deschida, iar masa interioara incepe sa se increteasca.
Crustaceele, ca: homari, creveti si languste, prin gatire capata culoarea de roz sau rosu aprins.
Caracatita
Caracatita se fierbe la foc mic cu un dop de pluta pentru a i se pastra aroma si a i se fragezi carnea.
Mai cititi si...
- Peste cu piure de broccoli
Ingrediente: foto: livejournal.com file de peste (somon, cod, salau, etc) – 500 gr broccoli – 400 gr 2 oua lapte – 2-3 linguri sare, piper dupa gust Mod de preparare: Pestele si broccoli se gatesc la abur, ~15 minute. Pestele se pune pe o - Crap cu sos de rosii, ceapa verde si lime
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa. Ingrediente pentru 2 portii: un peste/crap intreg proaspat sare, piper ceapa verde, cat mai multa rosii pasata – 400 gr 1 ulei masline Mod de preparare: Pestele se curata si se spala. Se - Rulada din curcan si fasole pastai, la abur
Ingrediente pentru rulada: 450 gr file de curcan 1 mar verde (~150 gr) 1 ceapa mare (~160 gr) sare, piper, condimente dupa gust Ingrediente pentru umplutura: 100 gr fasole verde pastai 100 gr cascaval, cheag tare 50 gr nuci Mod de preparare: Marul si ceapa - Friptura de miel
O reteta delicioasa, pentru masa de Pasti, recomandata de slabuta Roxana. Friptura de miel Ingrediente: Pulpele din spate Mod de preparare: Carnea de miel se spala bine, se sareaza si se pune intr-o tava. Cu ajutorul unui cutit se fac crestaturi - Recomandari dieta in functie de zodie – gemenii
Nativii din zodia gemeni rareori au probleme cu kilogramele in plus. Acest lucru se datoreaza constitutiei, precum si stilului de viata foarte activ. Din alimentatia zilnica a gemenilor nu trebuie sa lipseasca produsele lactate, fructele de