Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Cum se prepara pestele si fructele de mare?

Info alimente, Mancaruri cu peste, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Cum se prepara pestele si fructele de mare?, articol scris de catre Slăbuţa

Nu o singura data am intalnit aceasta intrebare pe forumul slabutelor. Fructele de mare sunt un adevarat deliciu, dar foarte important este si modul in care alegem sa le preparam.

Metode de preparare peste si fructe de mare

I. Fierbere

Fierberea este o metoda de preparare foarte simpla si foarte rapida. Pune un vas cu apa pe foc, atunci cand apa a dat in clocot adauga fructele de mare, sare, felii de lamaie si fierbe-le maxim 10 minute. Suplimentar se pot adauga si alte condimente (vezi aici tabelul de combinatii mancaruri-condimente).

II. Coacere

Coacerea este o alta metoda de preparare a pestelui si fructelor de mare. Preincalzeste cuptorul si fa cateva incizii pe suprafata pestelui, apoi adauga condimentele dorite. Pestele se gateste la o temperatura de 145C pana cand devine auriu/rumen.

grill Cum se prepara pestele si fructele de mare?III. Grill

Grill-ul trebuie uns cu ulei pentru a preveni lipirea si arderea pestelui sau fructelor de mare. Nu se depaseste timpul de preparare (care depinde de grosime), deoarece se va produce uscarea.

IV. La abur

Este foarte simplu. Pui pestele sau fructele de mare in aparatul de gatire cu abur, acoperi vasul si setezi timpul de preparare. Este o metoda foarte sanatoasa, simpla si gustoasa de preparare. Atentie! La prepararea cu aparatul de aburi, nu se adauga sare sau alte condimente.

Crustacee/Moluste

Cumpara numai scoici care miros usor dulce, fara tendinte de amoniac. Acestea trebuie sa para stralucitoare, luminoase si vii. Nu le supra-gati!

crevete Cum se prepara pestele si fructele de mare?Molustele, cum ar: fi midiile, scoicile si stridiile, sunt gata atunci cand cochiliile lor incep sa se deschida, iar masa interioara incepe sa se increteasca.

Crustaceele, ca: homari, creveti si languste, prin gatire capata culoarea de roz sau rosu aprins.

Caracatita

Caracatita se fierbe la foc mic cu un dop de pluta pentru a i se pastra aroma si a i se fragezi carnea.

Mai cititi si...

  • Peste cu piure de broccoli
    Ingrediente: foto: livejournal.com file de peste (somon, cod, salau, etc) – 500 gr broccoli – 400 gr 2 oua lapte – 2-3 linguri sare, piper dupa gust Mod de preparare: Pestele si broccoli se gatesc la abur, ~15 minute. Pestele se pune pe o
  • Crap cu sos de rosii, ceapa verde si lime
    O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa. Ingrediente pentru 2 portii: un peste/crap intreg proaspat sare, piper ceapa verde, cat mai multa rosii pasata – 400 gr 1 ulei masline Mod de preparare: Pestele se curata si se spala. Se
  • Rulada din curcan si fasole pastai, la abur
    Ingrediente pentru rulada: 450 gr file de curcan 1 mar verde (~150 gr) 1 ceapa mare (~160 gr) sare, piper, condimente dupa gust Ingrediente pentru umplutura: 100 gr fasole verde pastai 100 gr cascaval, cheag tare 50 gr nuci Mod de preparare: Marul si ceapa
  • Friptura de miel
    O reteta delicioasa, pentru masa de Pasti, recomandata de slabuta Roxana. Friptura de miel Ingrediente: Pulpele din spate Mod de preparare: Carnea de miel se spala bine, se sareaza si se pune intr-o tava. Cu ajutorul unui cutit se fac crestaturi
  • Recomandari dieta in functie de zodie – gemenii
    Nativii din zodia gemeni rareori au probleme cu kilogramele in plus. Acest lucru se datoreaza constitutiei, precum si stilului de viata foarte activ. Din alimentatia zilnica a gemenilor nu trebuie sa lipseasca produsele lactate, fructele de

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Info alimente, Mancaruri cu peste, Promo (127 / 436)


Ingrediente pentru 8 portii: ciuperci champignon crude, 505 g carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 - 13 saptamani), piept, carne macra, crud, 300 g frisca lichida 10% grasime, 60 ml coaja de ...