Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Sfaturi cum sa iti recapeti increderea in dieta

Motivatie, Promo


Sfaturi cum sa iti recapeti increderea in dieta, articol scris de catre Ianna

Eleanor Roosevelt spunea: “No one can make you feel inferior without your consent” (“Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisunea ta.”)

Fiecare kilogram in plus ne poate face sa ne simtim ingrozitor de urate, sa ne respingem pe noi insine, sa ne uitam in oglinda si sa plangem, sa ne uitam cu jint la o prietena, o colega, o vedeta, sa ne innecam in lacrimi seara pentru ca am fost jignite, sa ne ascundem sub haine largi si inchise la culoare, sa stam inchise in casa si sa refuzam o invitatie “in lume”…

Drumul si lupta cu kilogramele in plus poate fi una nu tocmai usoara si scurta. Nimeni nu s-a trezit peste noapte cu 5 sau 20 kg mai slab. Tentatiile sunt multiple si descurajarea poate sa apara la orice pas… chiar si in fiecare zi. Dar innecarea in lacrimi, inchiderea in case, NU este o solutie.

Suntem asa cum suntem si TREBUIE sa invatam sa ne acceptam. Lumea din jur isi permite sa aiba o anumita atitudine fata de noi pentru ca noi permitem acest lucru! Nimeni nu este perfect! Suntem imperfecti intr-o lume imperfecta ! Daca noi nu ne respectam nimeni din jur nu ne va respecta. Asa ca pentru (re)capatarea increderii in noi, eu va sugerez cateva metode:

  1. motivatie dieta Sfaturi cum sa iti recapeti increderea in dietaInvatati sa va relaxati!
    Relaxarea este punctul cheie pentru combaterea stresului si grijilor cotidiene. Alegeti un loc unde va simtiti confortabil.
    Eu de exemplu, prefer in baie – in cada, ca nu ma deranjeaza nimeni.
    Inspirati adanc si respirati lent pentru a va gasi starea de liniste. Inchideti ochii si fiti atente la ce vedeti, auziti si simtiti cu ochii inchisi.
    Expirati adanc de cateva ori si relaxeazati-va corpul, fiind constiente de orice miscare pe care o faceti la fiecare respiratie.
  2. Cel putin o data pe luna faceti o baie regeasca.
    Fiecare dupa plac… cu petale de trandafir sau cu lumanari parfumate, cu saruri sau uleiuri de baie parfumate, cu o muzica in surdina dupa plac (de preferinta soft).
    Relaxati-va si incercati sa va ganditi cat mai putin la probleme, mai bine visati si incercati sa gasiti solutii reale pentru a va indeplini visele.
  3. Cel putin o data pe saptamana, dupa baie, respectati-va corpul!
    Folositi creme pentru corp si efectiv mangaiati-va cu crema.
    Nu e cazul sa folositi crema anticelulitica acum.
    Priviti-va in oglinda si chiar daca nu vedeti o silueta de invidiat invatati sa va acceptati si sa va multumiti de drumul parcurs pana acum in lupta impotriva kilogramelor in plus, pana la urma putea fi si mai rau, nu? Si pana la urma este corpul vostru si nu-l puteti schimba intr-o noapte, dar in cateva luni da!
  4. O data pe luna rasplatiti-va munca, pentru fiecare pas facut inainte, cu mici “cadouri”!
    Fie cu un film bun si o inghetata (hey! Nu un bol de ingetata!… in limitele rezonabile), fie cu o noua haina in garderoba voastra, fie cu o cina romantica, fie cu o crema, un parfum, un ulei de baie, fie cu un masaj la un salon, fie chiar si cu o floare!
    Dieta trebuie sa fie placuta si nu un stres continuu.
  5. Scapati de acel “pitic pe creier” care va sopteste ca nu sunteti frumoase!
    Vorbiti-va cu voce tare “Nu sunt cea mai frumoasa din lume, dar nici nu ii e rusine lui X sa iasa cu mine in lume”; “Sunt femeie desteapta”; “Nimeni nu poate sa imi zica ca nu pot ajunge unde mi-am dorit!”, etc.
    Realizati si constientizati-va atuurile! Sigur aveti! Fiecare e unic in felul lui, trebuie doar sa va constientizati unicitatea.
  6. Masurati-va mereu si notati lunar cati centimetrii ati pierdut.
    Probati nu doar hainele de “slabuta”, ci si cele XXXXL ca sa realizati cat ati slabit! Si admirati-va reusitele in oglinda! Pana la urma, CHIAR sunteti frumoase!
  7. Inramati o poza cand ati fost ponderala si puneti-o langa o poza cat mai recenta.
    Asezati poza la vedere (pe birou) sa va aduceti mereu aminte de unde ati plecat si de ce va straduiti sa ajungeti unde v-ati propus.
  8. Amintiti-va mereu de ce sunteti la dieta si de ce vreti sa va schimbati modul de viata.
    Fara o motivatie puternica veti parcurge cu greu lupta impotriva kilogramelor in plus.
  9. Cand kilogramele in plus dispar mai greu faceti o schimbare care sa va redea buna dispozitie: O noua tunsoare, o manichiura noua sau un stil total diferit de vestimentatie.
  10. Si nu in ultimul rand, apelati la noi, comunitatea slabutelor!

Mai cititi si...

  • Felicitare de 8 Martie
    “Pe Slabute sarbatoarea de 8 Martie este mult mai mult decat o zi a femeii … este ziua femeii speciale” Pe cat de simpla este povestea Slabute, pe atat de greu a fost drumul pana in
  • Eu pot, Eu vreau! Nu exista “nu pot”!
    Tot observ mai multe fete spunand: “nu imi gasesc motivatia”, “nu pot sa ma dezlipesc de dulce”, “incep o dieta si a doua zi nu o mai urmez”, “nu pot, nu merge”… NU! Refuz sa cred
  • Ali_lumi – Slabuta 2009
    Ali_lumi este si ea o slabuta cu vechime. Este vesela, spontana si cu o vorba buna pentru fiecare. Va invitam sa cititi povestea ei de succes. Noi ii dorim mentinere usoara si sa ramana mereu slabuta!
  • Arte martiale traditionale
    In lumea moderna este putin probabil ca vom avea nevoie ca sa ne luptam vreodata, dar de ce sa refuzam un drum fantastic, un drum care devine destinatia in sine? Genetica ajuta si este fara doar
  • Dieta si alaptare
    Acest articolul se adreseaza mamicilor care inca alapteaza! Multe femei dupa nastere incep sa se uite mai insistent in oglinda si, daca in timpul sarcinii isi admirau burtica, acum nu le-a ramas decat sa vada o

O părere despre “Sfaturi cum sa iti recapeti increderea in dieta”

  1. 1
    miss.cristina

    super textul.. chiar mi-a fost de folos, multumesc mult

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Motivatie, Promo (392 / 409)


Salata Nicoise (pentru 4 portii) Ingrediente: 250 gr fasole verde cu pastai mici 250 gr rosii mici, taiate felii 1 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat felii 1 castravete taiat pe lungime 60 ...