Paine Montignac
12 Ianuarie, 2010 Panificatie, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene, Retete vegetariene |
Ingrediente:
- 410 gr faina integrala
- 1 plic drojdie uscata
- 300 ml apa calda
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute.
Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca toate cu paletele inelare de la mixer.
Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa la crescut (in cuptorul neaprins) 30 de minute.
Apoi se scoate, se mai amesteca odata aluatul, se da forma rotunda, se pune pe hartie de copt intr-o tava rotunda (sau ce aveti), se pudreaza bine cu faina si se mai lasa acoperit 20 minute.
Se baga la cuptorul incins, se lasa cam 40-45 minute, depinde, cat de prajita va place.
Se scoate si se unge cu mana cu apa rece, se acopera cu o carpa curata si lasa la racit.
Se mananca dimineata, cu lactate slabe si legume.
Reteta recomandata de slabuta: mariy67
Mai cititi si...
- Rulada cu gem
Ingrediente: 4 oua 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr) 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml) 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr) 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml) 4- 5 lunguri gem fara zahar Mod - Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul - Fursecuri simple cu migdale
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati) Ingrediente: 5 gr tarate fine de grau 58 gr faina integrala 30 gr fructoza, sirop de agave 4 ml esenta de vanilie, lamaie 10 ml ulei masline, o lingura 13 migdale 5 gr scortisoara 25 gr unt/(nu margarina) Mod - Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
O reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra. Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8 - Paine de casa, din faina macerata
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea