Ravioli
19 Mai, 2010 Paste, Pizza, Promo |
Incredibil, dar adevarat… ravioli contin decat 107 calorii la suta de grame, tinand cont si de umpluturile diferite cu care ii poti pregati.
Ravioli dietetice
Ingrediente pentru aluat (4 persoane):
- 3 oua
- 2 linguri de apa
- 2 linguri de ulei
- sare
- 300 grame de faina
Mod de preparare aluat:
Amesteca ouale cu apa, uleiul si sarea intr-un vas, apoi adauga majoritatea fainii.
Framanta aluatul pana cand devine omogen si apoi se da la frigider o jumatate de ora.
Ingrediente umplutura (sos bolognese sau sos de carne tocata, branzica de orice fel cu spanac calit, etc):
Mod de preparare ravioli:
- Cand e gata sosul bolognese acesta trebuie lasat sa se raceasca.
- Intre timp, se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua, se intinde pe masa bine tapetata cu faina, o coca subtire, insa nu atat de subtire ca pentru taietei, trebuie sa fie suficient de subtire ca sa poata sa primeasca in ea umplutura.
- Pe prima jumatate a foii de aluat se aseaza gramajoare de umplutura (se ia cu o lingurita) cu spatii egale intre ele. Inainte sa se intoarca cealalta jumatate de foaie de aluat pe prima, se trece cu o pensula uda printre gramajoarele de umplutura pentru ca sa se sigileze bucatile de ravioli.
- Se apasa bine cu degetul si apoi se taie patratele care se lasa la uscat cam 15 minute.
- Se dau la fiert in apa sarata aproximativ 5 minute si apoi se servesc cu sos de rosii; acelasi sos pe care l-am postat tot eu, adica sos pentru blat pizza.
Atentie: masa de lucru trebuie mereu tapetata cu faina pentru ca bucatelele de ravioli se lipesc foarte usor de masa.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Pizza cu ciuperci si fenicul
Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de - Cheesecake de lamaie-mac, fara gluten
Ingrediente blat: 250 gr faina de migdale 1 ou 125 gr unt 75 gr sirop agave putina sare Ingrediente umplutura de mac: 150 gr mac 1 galbenus 2 linguri sirop de agave Ingrediente crema: 500 gr crema de branza (cream-cheese) 3 oua 100 gr sirop agave 1 lingurita coaja - Pizza cu fructe
Pizza cu fructe (pentru 4 portii) Ingrediente aluat: 100 ml lapte degresat 100 ml apa 50 ml margarina lichida light 2 linguri miere 25 grame de drojdie 1 lingurita de sare 500-600 gr de faina Ingrediente umplutura (exemplu): orice fel de fructe inghetate, dar in - Painici cu faina neagra
Painici cu faina neagra Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte 15 g drojdie proaspata 3 linguri de ulei o jumatate de lingurita de sare un praf de zahar Mod de preparare: In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light
Mai 22nd, 2010 at 11:28
si reteta pt sos bolognese ?