Penne cu rosii si busuioc
24 Mai, 2010 Paste, Pizza, Promo |
![]() |
Penne rigate cu rosii si busuioc
Ingrediente pentru 4 portii:
- 400 g paste penne rigate
- 800 g de rosii (proaspete sau in conserva)
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei de masline
- 10 frunze proaspete de busuioc
- putin parmezan ras
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Pastele se fierb al dente.
- Intr-o tigaie mare se prajeste 2 minute ceapa, pana cand devine moale.
- Se adauga rosiile tocate marunt si se fierb aproximativ 5 minute, pana se formeaza un sos.
- Se condimenteaza cu sare si piper.
- La sfarsit se adauga frunzele de busuioc si se mai tine putin la foc.
- Se toarna sosul peste penne si se amesteca usor.
- Se servesc imediat, presarate cu putin parmezan (mai mult de gust).
Informatii nutritionale per 100 gr: Penne cu rosii si busuioc
Pofta buna!
poza: fotobank.com
Mai cititi si...
- Spaghetti cu sos de rosii
Zilele acestea o slabuta era uimita ca intr-un regim de slabire sunt permise si pastele. Da, sunt permise, dar cu masura si in combinatie cu legume, sosuri de legume dietetice, fara grasimi si prea multe calorii. Spaghetti - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori
Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori Ingrediente: 2 bucati file de peste pangasius 1 ceapa mica 2 catei usturoi 2-3 rosii 2 linguri ulei masline 200 ml smantana 6-8 castravecior murati cornisoni 2 linguri - Vinete “parmigiana”
Ingrediente: ceapa usturoi vinete suc de rosii sare ulei de masline mozzarella parmezan busuioc Mod de preparare: Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute. Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare. Intre timp - Jeleu de rosii cu mozzarella
Ingrediente: 600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate) 1 lingura busuioc 1 lingurita ulei de masline sare dupa gust 2 bucati mozzarella 2 pliculete gelatina (intarire rapida) 1 legatura