Briose (muffins) din faina spelta
3 Noiembrie, 2009 Patiserie |
Briose din faina spelta
Ingrediente:
- 80 grame margarina sau unt
- 100 grame zahar
- 3 oua
- 200 grame faina spelta sau alba
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
- Cuptorul se pune la 200 de grade sau cam la medium.
- Se pune untul la topit si apoi se lasa sa se raceasca.
- Ouale intregi impreuna cu zaharul se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul si apoi se incorporeaza faina, praful de copt si la sfarsit, margarina.
- Se pun in forme de muffins, se poate pune si dulceata la mijlocul lor si se dau la cuptor aproximativ 10 min.
Mai cititi si...
- Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Pancakes
Pancakes (clatite americane, dietetice) Ingrediente pentru 6 bucati: Oua proaspete – 3 bucati Faina de grau, integrala – 450 gr Kefir 2,8% grasime – 450 gr Praf de copt, scazut in sodiu – 20 gr (2 pliculete) Esenta de vanilie, imitatie, - Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca - Pizza cu fructe
Pizza cu fructe (pentru 4 portii) Ingrediente aluat: 100 ml lapte degresat 100 ml apa 50 ml margarina lichida light 2 linguri miere 25 grame de drojdie 1 lingurita de sare 500-600 gr de faina Ingrediente umplutura (exemplu): orice fel de fructe inghetate, dar in