Masa de Pasti – varianta ovo-lacto-vegetariana
6 Aprilie, 2012 Promo, Retete Pasti, Retete dietetice, Retete lacto vegetariene |
Felul I
Supa de verdeturi, de Pasti (~198 kcal/portie)
- apa – 1500 ml
- oua de prepelita, fierte tare – 6 bucati
- frunze de coriandru – 4 legaturi
- patrunjel proaspat – 2 legaturi
- cascaval, cheag tare – 200 gr
- faina de migdale – 1/2 pahar
- sare – dupa gust
- ardei gras rosu – dupa gust
Mod de preparare:
- Verdeata (patrunjel, coriandru) se spala si se usuca.
- Se pune verdeata, faina de migdale si cascavalul intr-un blender.
- La aceasta masa se adauga 2 pahare de apa si se mixeaza inca o data.
- Restul de apa (1 l) se pune intr-o cratita, la care se adauga piureul obtinut.
- Atunci cand ajunge la punctul de fierbere, se da focul foarte mic, se sareaza, pipereaza si se tine pe foc ~7 minute.
- Ouale se curata de coaja si se taie in doua jumatati.
- Supa se pune in farfurii, iar deasupra se orneaza cu jumatati de oua.
Pofta buna!
Felul II
Tarta de Pasti
- dovlecel – 1 bucata
- cartofi – 2 bucati
- usturoi pisat – 2 catei
- cimbru – 2 fire
- oua – 6 bucati
- ulei de masline – 2 linguri
- sare – dupa gust
Mod de preparare:
- Dovleceii si cartofii se curata si se taie rondele subtiri.
- Pe foc, se pune o tigaie cu ulei de masline si timp de ~2-3 minute se innabusa dovleceii pana cand devin moi. Se pune deoparte.
- In aceeasi tigaie se adauga cartofii, deasupra se presara usturoiul pisat si se prajesc pe foc mediu ~5 minute pe fiecare parte.
- Deasupra cartofilor se pune un strat de dovlecei.
- Se rup frunzulitele de cimbru de pe fir.
- Ouale se amesteca cu sare si piper, pana devin spuma.
- Se toarna deasupra legumelor, in tigaie.
- Se presara frunzulitele de cimbru si tarta se gateste la foc mediu ~10 minute.
Pofta buna!
Tarta vegetariana, in 3 straturi
- oua – 12 bucati
- dovlecei – 500 gr
- ardei gras rosu – 2 bucati
- ceapa verde – 4 fire
- patrunjel proaspat – 4 fire
- usturoi pisat – 2 catei
- nucsoara macinata – 1 lingurita
- ulei de masline – 4 linguri
- sare – dupa gust
Mod de preparare:
- Ardeii se spala si se pun in cuptor preincalzit pentru ~20 minute.
- Se pun intr-o punga, pana cand se racesc. Se depileaza si se scot semintele. Ardeii se taie cubulete.
- Dovleceii se curata, se taie in doua jumatati si se scot semintele. Se taie in cubulete medii.
- Ceapa verde si patrunjelul se spala, usuca si se toaca marunt.
- Ouale (4 bucati) se bat bine impreuna cu usturoi, patrunjel, putina nucsoara, sare si piper.
- Intr-o tigaie cu 1 lingura ulei de masline se toarna ouale batute. Dupa ~1.5 minute, lipia obtinuta se pune pe un platou acoperit cu prosop (hartie) de bucatarie.
- Se bat inca 4 oua si se amesteca cu bucati de ardei si condimente (nucsoara, sare si piper). Se prajeste lipia intr-o lingura de ulei masline ~ 1.5 minute. Dupa ce este gata, se pune deasupra la prima lipie.
- Ultima lingura de ulei se pune in tigaie, in care se calesc timp de 5 minute dovleceii.
- Se bat 4 oua impreuna cu condimente (nucsoara, sare si piper) si se toarna in tigaie deasupra dovleceilor, se gateste cate ~1.5 minute pe ambele parti.
- Se pune deasupra celorlalte doua lipii.
- Tarta se pune in cuptor preincalzit (180 C) pentru ~15 minute.
- Se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie portii.
Pofta buna!
Zucchini Pie (placinta cu zucchini) “Slabuta”
Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”
Aperitive
Oua vopsite in culori naturale
Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”
Ardei grasi umpluti cu branza de vaci
Ciuperci umplute cu mozzarella “Slabuta”
Salate
Salata de castraveti cu germeni de grau incoltiti
Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde
Desert
foto: gettyimages.com
Mai cititi si...
- Omleta cu sunca si branza “Slabuta”
Omleta “Slabuta” Ingrediente pentru 2 portii: oua proaspete, 255g (5 bucati) ulei de masline, 12ml sare de/pentru masa, dupa gust sunca Praga, 107g telemea de vaca light 10,5% grasime, 80g cimbru, uscat, dupa gust Mod de preparare: Se bat ouale bine cu furculita. Se adauga - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Supa acrisoara cu putine calorii
Cca 125 kcal/portie Ingrediente: 500 g miez de dovleac 50 g ceapa tocata 1 l. s. unt 2 l. c. miere 1 l. s. otet de sherry 700 ml supa limpede de legume sare putin piper alb proaspat macinat nucsoara 2 rosii 2 l. s. marar - Masa de Pasti – varianta cu carne
Felul I Ciorba de Pasti cu hrean (~220 kcal/portie) Ingrediente pentru 8 portii: carne de porc, cu os – 500 gr bacon – 100 gr radacina de patrunjel, uscat – 1 bucata sfecla, marime medie – 2 bucati rosii – 1 bucata morcov, - Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde,