Retete lacto vegetariene
Ingrediente salata:
77 gr quinoa
1 legatura patrunjel
1 castravete
1 rosie mare sau 2 medii
1 legatura ceapa verde
Ingrediente sos:
1/4 suc de lamaie (3-4 linguri)
1/4 ulei de masline (3 linguri )
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Quinoa se spala o data dupa care se pune in apa 250ml pentru 15 min.
Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit.
Intre timp ...Citeste »
Briose cu ovaz si mere (15 bucati)
Ingrediente:
Mar Golden, 350g
Lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime, 100ml
Fulgi de ovaz, 100g
Tarate de grau, 100g
Oua proaspete, 3 bucati
Praf de copt, scazut in sodiu, 10g
Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool, 13g
Scortisoara, 4g
Zahar brut, 60g
Au iesit 15 briose a cate 48 gr fiecare.
Mod de preparare:
Fulgii de ovaz se macina.
Se amesteca cu ...Citeste »
Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie)
Ingrediente pentru 1 portie:
2 oua (crude sau fierte tari)
1/2 legatura de ridichi
1/2 legatura de patrunjel
1/2 legatura de arpagic
1 lingura crema de branza
2 linguri iaurt slab
1/2 lingurita suc de lamaie
1/2 lingurita mustar
1 lingurita ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Se fierb ouale, ~12 minute. Dupa, se toarna apa rece peste ele. Se ...Citeste »
Salata de fasole, reteta de post
Ingrediente pentru 4 portii:
250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa)
3 ridichi
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie, medie
1 legatura de patrunjel
sare, piper, dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Fasolea fiarta se pune la scurs si racit.
Ceapa, ridichile, ardeiul gras si patrunjelul se curata ...Citeste »
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii)
Ingrediente:
500 gr spanac
1 ceapa
1 lingura ulei
1 catel usturoi
sare, piper
nucsoara
rosii dintr-o conserva (850 ml)
boia de ardei
1/2 lingurita oregano
1 lingura faina
250 gr branza de vaci
6 foi lasagna
frunze de busioc
Mod de preparare:
Spanacul se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se toaca marunt.
Ceapa se ...Citeste »