Retete lacto vegetariene
Supa crema light de rosii (0.7 puncte per 100 gr)
Ingrediente:
1 conserva de rosii decojite
1 ceapa portivita
2 lingurite de ulei de masline
piper
chilly
busuioc
Mod de preparare:
Ceapa se taie rondele si se caleste putin in ulei.
Se adauga rosiile taiate si sosul lor, plus cam 250 ml de apa.
Se lasa sa dea intr-un clocot si apoi se strecoara zeama.
Rosiile si ...Citeste »
Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic.
Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 ceapa – 90 gr
o lingura faina soia – 15 gr
ciuperci curatate - 430 gr
1 lingura ulei – 10 ml
1 lingurita vegeta dietetica
cimbru
rozmarin
sare, piper
1 l apa
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu o lingurita vegeta.
Intre ...Citeste »
Quiche cu branza, Montignac faza I
Ingrediente pentru 4 portii:
10 rosii coapte, taiate in jumatate
ulei de masline de calitate
1 lingurita de usturoi pisat
1 lingurita de ierburi de Provence
1 ceapa alba taiata marunt
250 de grame de bacon sau sunca neafumata, taiat cubulete
8 oua mari
500 de ml smantana dulce
1 lingura arpagic taiat marunt
100 de grame de branza Gruyere ...Citeste »
Buseu dietetic cu dovlecei si urda
Ingrediente:
Urda dulce de vaca, 104g
Sare de/pentru masa, 6g (1 lingurita)
Ceapa, 82g
Dovlecei, 474g (3 dovlecei medii)
Oua proaspete, 4 bucati
Mod de preparare:
Se dau dovleceii spalati pe razatoare.
Se toaca marunt ceapa.
Se razuie si urda.
Intr-un vas se amesteca urda, dovleceii, ceapa, sarea si ouale batute.
Se amesteca bine compozitia.
Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie ...Citeste »
Salata de cruditati (pentru 2 portii)
Ingrediente:
ridiche – 162 gr
ceapa verde – 31 gr
usturoi verde – 22 gr
salata verde – 180 gr
ulei de masline – 3 lingurite
otet de mere – 1,5 lingurita
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele.
Se taie ceapa si ustoroiul inele.
Ridichile se impart in jumatati si se feliaza.
Salata verde se taie fasii.
Toate ...Citeste »