Retete lacto vegetariene
Prajitura cu ciocolata, Montignac faza I
Ingrediente:
310 gr ciocolata neagra (70% cacao) rupta bucati, plus 185 gr pentru topping
10 oua mari, cu galbenusurile separate de albusuri
Mod de preparare:
Captusiti un vas cu pergament pentru gatit.
Pe margine, pergamentul ar trebui sa fie cu cativa cm mai inalt decat vasul.
Preincalziti cuptorul cu 15-20 de minute la 200 de grade ...Citeste »
Ingrediente:
telina – 85 gr
ceapa rosie – 60 gr
pastarnac – 42 gr
ardei gras rosu – 180 gr
rosii pasate – 500 gr
rosii intregi decojite – 300 gr
leustean – 10 gr
apa – 1500 ml
ulei masline – 15 ml
sare
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert.
Intre timp se curata toate legumele si taie cubulete.
Cand incepe apa sa fiarba, punem ...Citeste »
Salata calda de orez
12 Aprilie, 2010Retete lacto vegetariene, Retete vegetariene, Salate ComentariiSalata calda de orez
Ingrediente:
orez fiert caldut
50 grame de nuci prajite si maruntite
1 legatura de busuioc maruntit
un catel de usturoi maruntit
putin suc de lamaie sau otet
ulei de masline
sare
cateva ridichi feliate
Mod de preparare:
Amesteca orezul cu nucile maruntite, separat amesteca restul ingredientelor si verifica sarea sa se fi dizolvat.
Pune totul intr-un bol, amesteca bine si serveste!
Pofta mare!
Piure de dovlecei cu branza
Ingrediente:
150 gr dovlecei fierti
1 catel de usturoi
50 gr branza degresata
sare
piper
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul la blender pana se face o pasta fina.
Mie imi plac mancarurile picante, dar se poate foarte bine fara usturoi si fara piper.
Nota: preparatul este destinat cinei glucidice, deci ...Citeste »
Budinca dietetica de ciocolata
Ingrediente pentru 1 portie:
1 banana medie – 147 gr
10 ml apa
1 lingurita miere – 14 gr
cacao – 3 gr
capsuni – 51 gr
Mod de preparare:
Se amesteca toate ( fara capsuni) la blender.
Se orneaza deasupra cu capsuni.
Informatii nutritionale per 100 gr de budinca: Budinca de ciocolata