Retete lacto vegetariene
Strudel dietetic de mere (pentru 8 portii)
Ingrediente:
3 mere mari golden curatate de coaja si seminte – 785 gr
stafide – 30 gr
zahar brun (optional) – 1 lingura
ulei de floarea soarelui – 1 lingura
foi strudel
Mod de preparare:
Se taie cubulete merele si se calesc intr-o tigaie de teflon cu o lingura ulei, una zahar si jumatate pahar apa ...Citeste »
Ingrediente:
250 gr branza proaspata degresata
5 gr coaja de lamaie
3 oua
60 gr fructoza
1 praf de sare
10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma
2 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se fierbe coaja de lamaie cateva minnute, apoi se toaca marunt.
Fructoza se amesteca cu galbenusurile, se freaca pana capata un amestec cremos.
Se adauga ...Citeste »
Clatite din ovaz, reteta pentru Montignac faza I
Ingrediente:
fulgi de ovaz
apa sau lapte degresat 0.1%
gem dietetic, fara zahar
Mod de preparare:
Se pun, intr-un castron, fulgii de ovaz cu apa sau lapte degresat 0.1% grasime.
Se lasa un pic sa se umfle, apoi se fac pasta cu blender-ul vertical.
Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si le punem cu ...Citeste »
Ingrediente:
4 oua
4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr)
2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml)
4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr)
1 fiola esenta vanilie ( 10 ml)
4- 5 lunguri gem fara zahar
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 C.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune deoparte.
Se aseaza ...Citeste »
Capsune cu iaurt si vanilie (pentru 1 portie)
Ingrediente:
125 g iaurt degresat cu aroma de vanilie
1/2 cana capsune taiate bucatele
Mod de preparare:
Puneti iaurtul intr-o cupa si adaugati capsunele.
Se poate servi imediat.
Informatii nutritionale per portie:
85 calorii, 4 gr proteine, 16 gr carbohidrati, 0 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 66 mg sodiu, 3 mg colesterol, 2 gr ...Citeste »