Retete Pasti
Pasca fara aluat, III
4 Aprilie, 2012Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Pasti, Retete RAW 1 CommentariuIngrediente (~240 kcal/100 gr):
350 gr branza de vaci 9%
150 gr smantana 15%
100 gr unt
2 bucati oua (galbenusuri)
65 gr zahar brut/sirop de agave/miere
esenta de vanilie
stafide
fructe uscate
Mod de preparare:
Branza de vaci se trece prin sita.
Galbenusurile se separa de albusuri.
In castronelul cu galbenusuri se adauga zaharul brut/siropul de agave/mierea si untul.
Se adauga si smantana. Se mixeaza bine, pana ...Citeste »
Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu).
Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)
Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
ricotta – 250 gr
frisca – 60 ml
fructoza/sirop de agave – 55 gr
galbenus de ou – 1 bucata
unt – 20 gr
fistic – 2 linguri
coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri
visine confiate – 2 linguri
smochine uscate – 2 linguri
Mod de preparare:
Ricotta se marunteste cu furculita.
Frisca se pune pe foc mic; focul se stinge ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 portii:
branza grasa de vaca – 750 gr
zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete)
fructoza, sirop de agave – 120 gr
pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
smantana 15 % grasime – 200 gr
stafide – 100 gr
oua proaspete – 5 bucati
praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr (1 ...Citeste »
Rulada de porc cu ciuperci
21 Decembrie, 2010Aperitive, Mancaruri cu carne, Promo, Retete Craciun, Retete Pasti ComentariiIngrediente:
file de porc/pulpa de porc – 1.015 gr
ciuperci champignon – 8-10 bucati
ardei dulce uscat – 2 linguri
usturoi – 5 catei
paprika
sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se da putin prin blender (trebuie sa fie putin sfaramata).
Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si ...Citeste »